Casper Ruud
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Casper Ruud videre da Kyrgios ga seg

Den norske 20-åringen imponerte stort da han tok seg til tredje runde i ATP 1000-turneringen i Roma.

Casper Ruud tok seg mandag for første gang videre til andre runde i en ATP Masters-turnering da han slo briten Daniel Evans (nummer 83 i verden). Torsdag var det endelig klart for andre runde-oppgjøret mot australieren Nick Kyrgios etter at onsdagen regnet bort i Roma.

Kyrgios er nummer 36 i verden, men han har karrierbeste som nummer 13 i verden tilbake i 2016. Kyrgios er nå den høyest rangerte spilleren Ruud har slått i sin karriere. Tidligere var det Joao Sousa som nummer 39 i verden den høyest rangerte spilleren nordmannen hadde slått.

Ruud med knallstart
Ruud fikk en meget god start på torsdagens kamp. 20-åringen brøt Kyrgios tidlig, og den australske urokråken begynte tydelig å bli frustrert. I kjent stil smalt det fra Kyrgios i alle retninger.

På en drøy halvtime hadde Ruud kapret første sett komfortabelt 6-3. En misfornøyd Kyrgios kunne ikke annet enn å riste på hodet etter første sett.

Kyrgios så mye mer skjerpet og konsentrert ut tidlig i andre sett. Men på 3-3 kom bruddet for Ruud som så mye mer energisk ut enn mannen på andre side av nettet. Kyrgios brøt derimot umiddelbart tilbake og feiret med dans, til publikums store fornøyelse.

Andre sett gikk til tiebreak. Der kom Ruud til kort i forsøket på å sikre seieren. Kyrgios tok andre sett 7-6 (7-5).

Tidlig i tredje sett klikket det plutselig for Kyrgios som knuste racketen sin og kastet alt han kunne få tak i rundt seg. Australieren pakket så sakene sine og takket for seg. Dermed kunne Casper Ruud juble for avansement til tredje runde.

Klatring
Med seieren over Kyrgios har Ruud fått med seg 90 poeng fra hovedturneringen og 25 fra kvalifiseringen. Det fører nordmannen opp på en 62.-plass på verdensrankingen. Dermed vil Ruud være garantert en ny besteplassering med seks plassers margin. Han har også sikret seg nærmere 650.000 kroner i premiepenger.

Mer kan det bli, selv om det venter en ny stor utfordring. Ruud møter nemlig verdensnier Juan Martin del Potro, som har vunnet US Open en gang. Argentineren slo David Goffin, nummer 23 i verden, i strake sett i andre runde.

Det blir minimalt med hvile før neste kamp. Tredje runde spilles allerede i kveld på grunn av at onsdagens spilldag regnet vekk.

Støtt Tennis-Norge gjennom å kjøpe et abonnement av vårt magasin, som blant annet inneholder mer stoff om Casper Ruud! Trykk her for mer informasjon!

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788