Casper Ruud
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Casper Ruud komfortabelt videre til kvalifiseringsfinalen i Roma

Casper Ruud vant oppskriftsmessig mot Lorenzo Musetti.

Nordmannen jakter på en plass i hovedturneringen av ATP Masters-turneringen i Roma. Forrige helg tapte Ruud kvalifiseringsfinalen. Skulle han kvalifisere seg i Italia denne helga, vil det være andre gang i karrieren han tar seg til hovedturneringen i en ATP 1000-turnering, forrige gang var i Miami Open tidligere i år. Han har også spilt turneringen i Monte Carlo med wildcard.

I første kvalifiseringsrunde måtte Ruud finne seg i å være favoritt. 20-åringen møtte en uerfaren spiller på ATP-nivå. Motstander Lorenzo Musetti spiller nemlig kvalifiseringen på wildcard etter storspill på juniornivå. Han er rangert som verdens andrebeste junior og vant tidligere i år juniorutgaven av Australian Open.

Ruud viste, særlig i det første settet, at han var noen hakk bedre enn sin unge italienske motstander. Nordmannen suste gjennom det første settet og vant hele 6-1, uten å være særlig truet på egen serve.

I det andre settet fant Musetti bedre flyt, mens Ruud slapp seg noe ned. Likevel fikk Snarøya-spilleren et tidlig brudd og hadde kommandoen. Musetti skaffet seg en breakball på 3-4, men Ruud hentet seg inn og vant til slutt settet 6-4.

Søndag er det dermed duket for kvalifiseringsfinale. Motstander blir vinneren i oppgjøret mellom Hubert Hurkacz, nummer 52 i verden, og Miomir Kecmanovic, nummer 83 i verden. Sistnevnte spilte Ruud mye double med på juniornivå.

Støtt Tennis-Norge gjennom å kjøpe et abonnement av vårt magasin, som blant annet inneholder mer stoff om Casper Ruud! Trykk her for mer informasjon!

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.