Casper Ruud
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Ruuds første treningsøkt i Roma unnagjort: – En drøm å spille mot Nadal eller Federer

I en times lett trening med sparringpartner Daniel Tarò testet nordmannen slagene før kvaliken starter lørdag.

Ruud var fornøyd etter økten og etterpå delte han sine tanker med Tennis-Norge om en eventuell hovedturnering i den italienske hovedstaden.

– Den jeg frykter mest å møte er Rafael Nadal. Det tror jeg alle gjør på grus. Selv om det resultatmessig nok blir vanskelig, er det samtidig er det en drøm å kunne få møte Nadal eller Roger Federer før de legger opp, sier Ruud til Tennis-Norge, som også er fornøyd med å at grus-sesongen er i gang.

– Det er underlaget jeg føler meg mest bekvem med og som passer min spillestil best, sier Ruud.

Finpussing
Ruud klarte ikke å kvalifisere seg til hovedturneringen i Madrid, men håper på bedre resultat i Roma. Han sier at treningene brukes til å finpuss og at det ikke er anledning til å gjøre store endringer når man er på turnering, også fordi det er vanskelig å få nok treningstid.

– Alle vil trene, og det er vanskelig å få plass på treningsbanene. Den tiden jeg har til disposisjon bruker jeg på å holde poengspill gående og forberede kroppen fysisk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fra anlegget i Roma. Foto: Eva-Kristin Urestad Pedersen

Det er knapt om plassen i det store tennisanlegget Foro Italico i Roma i dagene før turneringen starter, og stjernenes treningsrunder trekker også et stort publikum. Før Casper Ruud entret banen, var det argentineren Juan Martin Del Potro som testet formen, mens Serena Williams trente bare et håndkast unna. Det samme gjorde australieren Nick Kyrgios.

Må skape miljø i Norge
I dette sirkuset passer imidlertid nordmannen godt inn. Ruud trener på Nadal-akademiet på Mallorca, og følges opp av spanske trenere. I Norge blir miljøet for lite for å kunne tilby oppfølging på toppnivå.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Juan Martin del Potro på trening i Roma.
Foto: Eva-Kristin Urestad Pedersen

– Vi mangler gode anlegg i Norge, tennisbaner har vi jo, men det å kunne trene for så å sette seg på klubbhuset og spise etterpå, slik man gjør her i Italia, i Spania og andre steder hvor tennis er en stor sport, det skaper et miljø og en kultur som vi mangler i Norge, forteller det norske tennis-håpet, før han legger tid at det norske klimaet heller ikke hjelper.

– Utendørssesongen blir veldig kort i Norge, smiler han.

Japansk og russisk
Selv følger Ruud seg godt fulgt opp og er også glad for at han har mulighet til å trene med mange ulike spillere på hans eget nivå.

På treningsøktene i Roma spiller han både med japanske Tarò og russiske Mikhail Kukushkin, mens ivrige publikummere flokker til for å se nordmannen sammen med de andre verdensstjernene i den årlige italienske turneringen.

Trekningen i kvalifiseringen blir klar senere fredag.

Støtt Tennis-Norge gjennom å kjøpe et abonnement av vårt magasin, som blant annet inneholder mer stoff om Casper Ruud! Trykk her for mer informasjon!

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788