Viktor Durasovic møter topp 100-spiller i Asia

Viktor Durasovic spiller kvalifisering til en ATP Challenger-turnering mot en tidligere topp 40-spiller lørdag.

Nordmannen var tidligere i denne uken i kvalifiseringsfinalen i en ATP Challenger-turnering i Shanghai, men tapte. 21-åringen fikk likevel muligheten til å spille hovedturneringen som lucky loser. Det endte med et nytt tap.

Lørdag forsøker Durasovic å kvalifisere seg for en ny Challenger-turnering, denne gangen i Kaohsiung i Kinesisk Tapei. I første kvalifiseringsrunde har derimot nordmannen fått den verst tenkelige trekningen.

Yuchi Sugita har nemlig bestemt seg for å spille turneringen i siste liten og må i gjennom kvalifiseringen som førsteseedet. Japaneren er nummer 98 i verden og var for ett år siden rangert så godt som på en 36.-plass i verden. Han endte 2017 som nummer 40 på ATP-rankingen.

29-åringen har også derfor spilt hovedturneringen i alle Grand Slam-turneringene i år og tok seg til andre runde i Australian Open. Veteranen vant i fjor tre Challenger-turneringer og en ATP-turnering.

Sugitas form har ikke vært den beste i år. Tennisspilleren fra Japan står med sju strake tap, blant annet mot Vincent Millot, nummer 415 i verden. Totalt har Sugita tapt 24 av 32 kamper i 2018. Dermed kan Durasovic trolig ha muligheter til å sjokkere om han finner god flyt tidlig i oppgjøret.

I neste utgave av magasinet Tennis-Norge kan du lese mer om og få et intervju med Viktor Durasovic. Trykk her for å sjekke det ut!

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788