Talentpresentasjon: Hedda Gurholt

Hedda Gurholt er bare 16 år, men har allerede spilt i andre runde av en internasjonal seniorturnering. Målet med all tennisen er krystallklart.

Denne artikkelen ble første publisert i magasinet Tennis-Norge. Les mer om magasinet her!

Under Collector Bank Norwegian Open i 2016 ble Gurholt introdusert for internasjonalt seniornivå for første gang, bare 14 år gammel. Det endte med at talentet tok seg gjennom kvalifiseringen og vant den første runden. Etterpå har den harde jobben mot det store målet fortsatt.

– Gjennom målrettet jobbing ønsker jeg å bli så god som mulig i tennis. Det hadde også vært gøy å spille en Grand Slam-turnering, forteller Gurholt til Tennis-Norge.

Grusspiller
Furuset-spilleren har grus som sitt absolutte favorittunderlag og årets grussesong startet ypperlig for Gurholt. I Mjøndalen Grand Prix tok 16-åringen seg helt til finalen og holdt Malene Helgø til tiebreak i det første settet. Det andre settet endte med tap 3-6. Det holdt til en andreplass i turneringen.

– Grussesongen er den delen jeg liker best. Det passer meg og mitt spill, mener Gurholt, som har Roger Federer som sitt tennisforbilde, takket være måten han oppfører seg på tennisbanen.

Innledningen på grusen lovet godt for Gurholts store målsetning denne sesongen: Norgesmesterskapet i Frognerparken i august, som foregikk på nettopp grus.

– Jeg har et mål for resten av året om å vinne U16-NM og forbedre spillet mitt, forklarte Gurholt til Tennis-Norge før NM, der hun til slutt endte på tredjeplass i klassen etter et jevnt semifinaletap.

Setter pris på samhold
Selv om Gurholt, til tross for sin unge alder, har flere gode resultater bak seg på tennisbanen, var det ikke prestasjoner som stod i fokus, da Tennis-Norge ba den unge jenta velge sitt høydepunkt på tennisbanen.

– Det må være da jeg spilte Nordisk U14. Det var en veldig hyggelig turnering og er mitt største høydepunkt, så langt i karrieren, røper Gurholt.

Denne artikkelen ble første publisert i magasinet Tennis-Norge. Les mer om magasinet her!

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788