Leyton Rivera

Leyton Rivera klar for sin andre juniorfinale

Leyton Rivera tok seg fredag til finalen i Grade 4-juniorturnering på Kypros.

16-åringen byttet nylig fra svensk til norsk statsborgerskap og ønsker å få en karriere innen tennis. Rivera har også sammen med broren, som er trener, flyttet fra Bergen til Oslo for å bli en del av tennisakademiet ProCourt Performance Center. Skoleundervisningen får han på nett.

Denne uken har Rivera jaktet juniorpoeng på Kypros. Unggutten har imponert på øya i Middelhavet og tok seg fredag til finalen etter å ha vunnet over Saba Purtseladze fra Georgia. Det er et steg i riktig retning mot Riveras mål for neste sesong: Da ønsker nordmannen å spille alle junior Grand Slam-turneringene.

Rivera har en gang tidligere vært i en internasjonal juniorfinale. Det skjedde i en Grade 5-juniorturnering, som også foregikk på Kypros. Denne gangen dreier det seg om en Grade 4-turnering.

I lørdagens finale er motstander britiske Joseph White, som er tredjeseedet i turneringen. 17-åringen er nummer 391 i på juniorankingen, mens Rivera er nummer 412. White har to ganger tidligere i år tapt en juniorfinale kategorisert som Grade 4.

Du kan lese mer om Leyton Rivera i neste utgave av magasinet Tennis-Norge!

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788