Norge stemte ja til Davis Cup-endringene: – Lettere for oss

Alle de nordiske landene stemte i forrige uke ja til å endre Davis Cup-formatet drastisk.

Mange tennisfans og flere av de større nasjonene har vært og er motstandere av å endre Davis Cup til å foregå som et verdensmesterskap med en avgjørende uke bestående av et gruppespill og sluttspill. Norge var derimot blant de 71,5 prosent av nasjonene som stemte ja til forslaget.

– Det var kanskje lettere for oss som en mindre nasjon å tenke at endring er greit. Jeg skjønner at store nasjoner som fyller stadion, og tjener på det sportslig og økonomisk vil beholde formatet, men for nasjoner som oss og, for eksempel Danmark, så er det vanskeligere å få nok oppmerksomhet rundt Davis Cup. Selv Sverige med sine enorme Davis Cup-tradisjoner var positive, sier generalsekretær i Norges Tennisforbund, Alexander Kjær, til Tennis-Norge.

Penger til spillerutvikling
Den norske avgjørelsen ble styrevedtatt i Norges Tennisforbund. NTF mottok fyldige saksdokumenter som ble nøye lest og vurdert.

– Vi fikk veldig mye bra saksdokumenter som beskrev hva som er nå og framtidsscenarioet. Vi kom fram til at det vil bli et sterkere produkt enn det Davis Cup er nå, det blir mer kommersielt og kulere. De skal hente mye fra NextGeneration-konseptet, slik at Davis Cup blir tøffere med innbakte konserter i en populær by. Tennispopulariteten skal løftes. Hele den informasjonspakken gjorde at vi ikke var veldig tvil, sier Kjær.

I tillegg ligger det trolig et økonomisk insentiv for Norge å stemme ja til endringene.

– Helt konkret skal 25 millioner dollar, over 200 millioner kroner, hvert år fordeles mellom medlemsland, uavhengig hvordan det går for landet i Davis Cup. Disse pengene er øremerket spillerutvikling. I tillegg er det satt av 100 millioner dollar til selve uka, i form av prispenger land og spillerne. De mindre nasjonene er veldig for dette. Nå går mye av pengene til de som når langt på ATP- og WTA-nivå, forklarer Kjær.

Delt Davis Cup-kaptein
Norges Davis Cup-kaptein, Anders Håseth, har deltatt i turneringen både som spiller og kaptein helt siden 1980-tallet. Den tidligere tennisspilleren er positiv om avgjørelsen gagner norsk tennis.

– Er det mer penger til overs er jeg for, men jeg vil samtidig si at det er modig å endre på et så vellykket arrangement. Likevel er min holdning at jeg er for alt som gjør at det kan bli flere spillere og økonomiske vilkår som kan komme spillere til gode. Jeg håper bare man klarer å bevare Davis Cup-atmosfæren, sier Håseth til Tennis-Norge.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788