Ruud snublet i Polen

Casper Ruud spilte tirsdag første runde i Challenger-turneringen i Sopot. En tidvis frustrert Ruud hadde ingen god dag på jobben.

Casper Ruud spilte tirsdag første runde i Challenger-turneringen i Sopot. En tidvis frustrert Ruud hadde ingen god dag på jobben.

Etter et opphold i Tyskland, hvor Casper Ruud (nummer 138 i verden) spilte ATP-500-turnering og tysk Bundesliga, har den norske 19-åringen nå tatt turen til ferieparadiset Sopot i Polen. Der er han for å spille en Challenger-turnering. Snarøya-gutten kom inn som fjerdeseedet i turneringen.

I første runde ventet ukraineren Artem Smirnov (537). 30-åringen har karriebeste som nummer 226 i verden fra 2016, men har falt ganske langt ned siden da. Smirnov kom inn som lucky loser i Challenger-turneringen i Sopot.

Dårlig start
Det ble ingen god start for Ruud i Sopot. Allerede i første game brøt Smirnov det norske talentet. På stillingen 2-4 sikret ukraineren seg to bruddmuligheter. Ruud reddet den første med et glimrende serve-ess, men bommet til slutt på en avgjørende ball på neste poeng. Nordmannen tapte første sett 2-6, uten å ha kommet til en eneste bruddmulighet mot Smirnov.

Det var en bedre Ruud som kom ut til andre sett. Han tok det første gamet blankt, og i neste sikret han seg tidlig to bruddmuligheter. Ruud slurvet på sin første bruddmulighet, og uttrykte tydelig sin misnøye med det. Smirnov bommet på et av sine harde grunnlinjeslag, og sendte Ruud opp i en 2-0-ledelse.

Smirnov svarte med å spille seg til tre bruddmuligheter i neste game. En betydelig bedre Ruud fikk berget alle, og reddet servegamet. Mens ukraineren virket å ha spilt seg tom for krefter, så Ruud tent og energisk ut i andre sett. Nordmannen vant til slutt andre sett 6-1, og kampen skulle avgjøres i et tredje sett.

Ruud nær snuoperasjon
Etter pausen kom en langt friskere Smirnov på banen. Ruud havnet bakpå, og ble brutt i andre game. Det så ille ut for 19-åringen i Polen da han lå under 0-3 i tredje sett. På 1-3 spilte nordmannen seg til to bruddmuligheter, og hadde muligheten for å komme seg tilbake i kampen. I stedet måtte en frustrert Ruud se Smirnov gå opp i 1-4.

Smirnov sikret seg to muligheter for å avgjøre kampen på 3-5, men Ruud reddet begge. Snarøya-gutten så ut til å ha skiftet gir da han brøt Smirnov blankt i neste game. Det holdt dessverre ikke inn. Smirnov brøt Ruud og vant tredje sett 7-5.

Dermed er nordmannen ute av Challenger-turneringen etter 1-2-tap med settsifrene 2-6, 6-1, 5-7. Ruud skal spille double i Sopot enten i dag eller i morgen sammen med lagkamerat Nicola Kuhn (359). De møter Grzegorz Panfil (1336) og Gleb Sakharov (264) i første runde.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788