Halep lyktes endelig i en Grand Slam-turnering: – Jeg kan ikke tro det

Simona Halep gikk til topps i en Grand Slam-turnering på sitt fjerde forsøk og befestet posisjonen som verdensener.

Simona Halep gikk til topps i en Grand Slam-turnering på sitt fjerde forsøk og befestet posisjonen som verdensener.

– Helt ærlig, jeg kan ikke tro det, sa Halep etter at seieren var i boks.

Den rumenske tennisspilleren har det siste året vært meget solid på tennisbanen. Hun tok seg til semifinalen i fjor, men tapte for Jelena Ostapenko. Ikke lenge etterpå sørget Halep for å gå til topps på verdensrankingen for første gang. I januar fikk hun sitt tredje finaleforsøk i karrieren, men tapte for Caroline Wozniacki i Australian Open.

I årets Roland Garros har Halep igjen imponert. 26-åringen har slått ut sterke spillere som Elise Mertens, Angelique Kerber og Garbine Muguruza på vei til finalen – der ventet US Open-vinner Sloane Stephens.

Spennende
Det ble en spennende finalen på den røde grusen i Paris. Amerikanske Stephens startet desidert best og vant det første settet 6-3.

Da trodde nok mange at tankene om et nytt finaletap kom for Halep, men den rumenske tennisspilleren klarte å snu oppgjøret.

I det andre settet slo Halep tilbake og vant 6-4. I det tredje settet la verdenseneren all tvil til side og vant 6-1 mot en resignert Stephens.

– I det siste gamet pustet jeg ikke lengre. Jeg ga alt jeg kunne. Det er fantastisk det som skjer nå, sier Halep.

Kvitt stempel
Halep har den siste tiden fått mange spørsmål om mangelen på en Grand Slam-tittel, særlig fordi hun er verdensener, men aldri har gått til topps i en av de fire store turneringene.

Nå har hun derimot kvittet seg med dette stempelet og befester posisjonen på toppen av WTA-rankingen.

 

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788