Casper Ruud
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Casper Ruud slipper press i første runde: – Skal ha det gøy

PARIS: Casper Ruud håper at han kan slippe seg løs i karrierens første hovedrunde i Roland Garros.

PARIS: Casper Ruud håper at han kan slippe seg løs i karrierens første hovedrunde i Roland Garros.

Den norske unggutten spiller mandag sin andre hovedrunde på Grand Slam-nivå og sin første i Roland Garros. Ruud føler at han ikke har noe å tape i oppgjøret mot Jordan Thompson.

– Fem sett blir en ny test for meg. Jeg har ikke noe press når jeg spiller der ute, så jeg skal bare prøve å ha det gøy, sa Ruud til Tennis-Norge etter at plassen i hovedrunden var sikret fredag.

Fokusert
Tennis-Norge har vært tilstede på Ruuds treninger både lørdag og søndag. 19-åringen virker svært fokusert på det som skal skje mandag i Paris.

– Casper spiller bra om dagen, og jeg har tro på at det kan gå bra. Han gleder seg og synes det er gøy å komme inn i hovedrunden. Han har lyst til å gjøre en bra kamp og spille så bra som mulig, sier trener Christian Ruud til Tennis-Norge etter søndagens trening.

Nordmannen spilte i kvalifiseringen tre meget gode kamper. Treneren er usikker på om Ruud må heve seg ytterligere for å slå Thompson.

– Det kommet helt an på hvilken dag Thompson har. Jeg tror han kan spille veldig bra, men også litt dårlig. Han har et veldig dårlig laveste nivå og et godt høyeste nivå, så det kommer an på hvilken form han har mandag. Hvis han spiller bra, må Casper være innstilt på at det kan bli veldig tøft, sier Christian Ruud, som har planen klar:

– Thompson er en kontringsspiller, og Casper må prøve å styre spillet, kanskje spille litt aggressivt og hurtig. Så er det selvfølgelig viktig at Casper server og returnerer bra, at han får ballen i gang og pumper på med tunge baller, sier Christian Ruud.

Spesielt
Med Rafael Nadal som et av sitt store forbilder, og en far, Christian Ruud, som var best på grus, er Roland Garros en turnering med betydning for Casper Ruud.

– Jeg var en gang her da jeg var liten, og det er klart at det er litt ekstra spesielt her. Jeg har spilt her allerede tre ganger før, så det blir noe litt annet nå. Det er uansett veldig gøy å komme inn i hovedrunden for første gang i Roland Garros, sier Ruud, som har fått noen tips av far og trener Christian:

– Jeg gir han litt tips. Jeg prøver å gi han noen tips på det taktiske og mentale, og alt det der. Jeg tror han liker store kamper, og så er han skolert opp bra. Han får også litt hjelp av Erik Bertrand Larssen med den mentale biten, sier Christian Ruud.

Oppgjøret spilles mandag rundt klokken 15.00, men kampen kan også begynne både før og etter klokken 15.00.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788