Rafael Nadal.

Nadal klar for grussesongen: – Føles som sesongen starter nå

Rafael Nadal har kun spilt Australian Open i januar og Davis Cup for en uke siden i 2018. Nå er spanjolen klar for spill i årets første skikkelig grusturnering. 

Rafael Nadal har kun spilt Australian Open i januar og Davis Cup for en uke siden i 2018. Nå er spanjolen klar for spill i årets første skikkelig grusturnering. 

Kommende uke spilles den klassiske ATP Masters-turneringen i Monte Carlo og innvier verdenstourens grussesong for alvor. Det blir uten Roger Federer, men gruskongen de siste årene, Rafael Nadal, er klar for spille etter å ha slitt med en skade i store deler av sesongen.

– Jeg gleder meg til å starte og spille, ettersom jeg bare har spilt en turnering i år, i Australia, men der måtte jeg trekke meg. Så det føles som om det ikke bare er grussesongen som starter, men også 2018-sesongen, sier Nadal, som vant begge sine kamper i Davis Cup i forrige uke.

For å beholde førsteplassen på verdensrankingen må Nadal vinne mange kamper den kommende måneden. Grusspesialisten skal forsvare ATP-titler i Monte Carlo, Barcelona og Madrid, samt Grand Slam-turneringen Roland Garros.

– Jeg tenker ikke på poengene jeg må forsvare, hevder Nadal, som slipper og spille første runde. I andre runde venter vinneren i oppgjøret mellom Aljaz Bedene og en kvalifiseringsspiller.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788