Max Ulv Bakken

Talentpresentasjon: Max Ulv Bakken

Unggutten Max Ulv Bakken hadde flere sterke resultater i 2017 og var nær NM-gull i U16-klassen i NM, selv om han er bare 15 år.

Unggutten Max Ulv Bakken hadde flere sterke resultater i 2017 og var nær NM-gull i U16-klassen i NM, selv om han er bare 15 år.

Denne artikkelen ble først publisert i første utgave av magasinet Tennis-Norge. Andre utgave utgis i mars og ved å trykke på denne lenken kan du lese om hva neste utgave inneholder, samt bestille om du ønsker.

Da norgesmesterskapet i Frognerparken gikk av stabelen i august var Bakken fortsatt bare 14 år. Likevel hadde talentet slått flere eldre spillere i kampen om å være førsteseedet. Derfor var han også en favoritt til å stikke av med NM-tittelen i U16-klassen, men en skade forhindret at han gikk helt til topps.

– Mitt største høydepunkt i karrieren så langt er å komme til finalen i NM ute i år. Jeg er ikke så god på grus, så jeg er fornøyd med en andreplass, selv om jeg fikk en strekk i ryggen tidligere i turneringen, slik at jeg måtte trekke meg fra finalen. Jeg spilte veldig bra fram til det, sier Bakken til Tennis-Norge.

Heming-spilleren tok seg nemlig til semifinalen uten å tape et eneste sett. I semifinalen måtte Herman Hagen Høyeraal trekke seg på grunn av skade og Bakken møtte Leyton Rivera i finalen. Der forsøkte Bakken å spille med ryggstrekken, men måtte trekke seg på 0-4.

Foretrekker hardcourt
Derfor er det kanskje ikke så rart at Bakken har selveste Rafael Nadal som sitt forbilde. Spanjolen er kjent for å kjempe videre, akkurat som Bakken valgte å gjøre i NM-finalen.

– Nadal er forbildet mitt. Han gir seg aldri, og jeg liker måten han spiller tennis på, i tillegg til at han jobber for hvert poeng, sier Bakken.

Artikkelen fortsetter under bildet

Max Ulv Bakken
Max Ulv Bakken i aksjon. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.

I motsetning til Nadal, som trives aller best på grus, foretrekker Bakken et annet underlag om han kan velge selv.

– Jeg liker hardcourt best. Da kan jeg slå hardt og sette opp tempoet. Grus kan være litt vanskelig med tanke på feilsprett, vind og slike ting, sier Bakken.

Vil bli best
Foreløpig har ikke Bakken begynt på sin internasjonale juniorkarriere, noe NM-motstanderne Høyeraal og Rivera er godt i gang med. Unggutten håper derimot på å starte poengsankingen før året er omme.

– Jeg skal fortsette å trene hardt ut året, slik at jeg får muligheten til kanskje å ta noen ITF-poeng, sier Bakken, som også har den langsiktige planen klar:

– Målet mitt med tennis er å bli best i verden. Da er det bare å jobbe hardt på treningene og gjøre mitt beste i kamp og på trening, avslutter Bakken.

Denne artikkelen ble først publisert i første utgave av magasinet Tennis-Norge. Andre utgave utgis i mars og ved å trykke på denne lenken kan du lese om hva neste utgave inneholder, samt bestille om du ønsker.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788