John Millman og Casper Ruud

Ruud-motstander: – Jeg tror alle vet at Ruud er en av de mest talentfulle spillerne

Australske John Millman, Casper Ruuds overmann i Miami Open, er skråsikker på at 19-åringen vil nå topp 100 på verdensrankingen. Australieren spår faktisk at nordmannen havner mye høyere. 

Australske John Millman, Casper Ruuds overmann i Miami Open, er skråsikker på at 19-åringen vil nå topp 100 på verdensrankingen. Australieren spår faktisk at nordmannen havner mye høyere. 

Mandag tapte Casper Ruud 3-6, 6-7 (8-10) for John Millman, som er nummer 92 på ATP-rankingen. Ruud hadde to settballer i det andre settet, men klarte ikke å konvertere noen av disse. «Dagen derpå» snakker Tennis-Norge med Millman om kampen.

– Jeg synes det var en tøff fysisk match for oss begge to. Begge har vært ute med skader i et par uker, og det er alltid vanskelig å komme tilbake i de første matchene etter skade. Forholdene her er også utfordrende med luftfuktigheten, så det var ganske ukomfortabelt der ute, sier Millman.

Spår stor karriere for Ruud
Dette var det første møtet mellom Ruud og Millman, men sistnevnte har sett mer enn nok til å spå hvor det bærer hen med Snarøya-gutten.

– Det er ikke noe å lure på. Han er en av de mest talentfulle i hans aldersgruppe på verdensbasis. Jeg tror alle vet det. Han kommer definitivt til å ha en veldig god karriere og vinne store kamper, roser Millman.

Artikkelen fortsetter under bildet

John Millman
John Millman i aksjon. Foto: Shutterstock.com

For øyeblikket er Ruud ranket som nummer 200, men var i fjor helt oppe på 108.- plass, uten at han klarte å bryte den magiske 100-grensen. Ifølge Millman er det en vanskelig barriere å bryte, men at mye er opp til Ruud selv.

– Det er veldig tøft. Det er mange motstandere, men den tøffeste du møter i denne kampen er faktisk deg selv. Du må ha mye selvtillit, og unngå skader. Det er noe jeg har hatt trøbbel med. Det er ingen tvil om at han (Ruud journ.anm.) vil komme inn i topp 100, faktisk er bare dette et lite springbrett mot mye høyere ranking enn det.

Skadeforfulgt
Skadene som Millman nevner, har det vært mange av. Den sympatiske spilleren fra «Down Under» har vært i gjennom tre operasjoner. Den siste var i i 2016/2017-sesongen, hvor han måtte operere lysken. Nylig slo han kraftig tilbake med en tittel i en Challenger-turnering i Kyoto i Japan.

– Det er selvfølgelig vanskelig å komme tilbake fra skader, men jeg har et fantastisk team hjemme som gjorde at jeg fikk alle sjanser til å komme opp på høyt nivå igjen. Jeg er veldig glad for hvordan jeg har startet året, og spesielt med tittelen. Jeg håper på et godt år hvor jeg kan spille i de største turneringene, avslutter Millman.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788