Peter August Anker

Anker og Myhre tok gull i junior-NM

Peter August Anker og Anne Sædberg Myhre viste seg som sterkest i norgesmesterskapet innendørs for juniorer.

Peter August Anker og Anne Sædberg Myhre viste seg som sterkest i norgesmesterskapet innendørs for juniorer.

Anker var kanskje den aller største favoritten før mesterskapet i Stavanger, og sølvvinneren fra juniormesterskapet utendørs i august innfridde forventningene tirsdag.

18-åringen møtte hjemmespilleren Marcus Anker Aarthun Sulen. Stavanger-spilleren hang med Anker, som nylig spilte Davis Cup for Norge, i det første settet, men tapte 4-6. I det andre settet var Anker desidert best og vant 6-0. Dermed sikret Oslo Tennisklubb-spilleren seg sin femte NM-tittel i single for juniorer. Unggutten vant også NM utendørs for juniorer i 2016.

På jentesiden skulle det derimot bli jubel for vertsklubben Stavanger. Useedede Myhre har spilt godt hele uken og vartet opp med finaleseier over Emely Fredrikke Kahrs. I et jevnt oppgjør stakk Stavanger-spilleren av med NM-gullet etter 6-3, 6-7 (3-7), 6-2.

I U14- og U16-klassen er finalistene. I U14-klassen, som spilles i Stavanger, skal Julia Mathisen Strøm og Johanne Victoria Alveberg kjempe om gullet i jenteklassen. I gutteklassen Kristoffer Dalbak og Henrik Villanger finale.

I Oslo i U16-mesterskapet arrangert av Heming gjør Jonathan Berling og Felix Nordby opp om gullet på guttesiden, mens Ine Soltveit og Sarina Reinertsen skal ut i en spennende finale på jentesiden.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788