Casper Ruud

Ruud møter uforutsigbar franskmann: – Må være tålmodig

Eurosports tenniskommentator, Christer Francke, mener at Casper Ruud må spille opp mot sitt beste for å slå franske Gaël Monfils.

Eurosports tenniskommentator, Christer Francke, mener at Casper Ruud må spille opp mot sitt beste for å slå franske Gaël Monfils.

Den norske 19-åringen møter torsdag kveld nummer 45 på ATP-rankingen, Monfils. Franskmannen var derimot i 2016 nummer seks på verdensrankingen og rankingfallet den siste tiden skyldes et skadeavbrekk. Før Australian Open vant 31-åringen en ATP 250-turnering i Doha.

– Da spilte han skikkelig bra, som om han var en topp ti-spiller. Det overrasker meg om Casper slår Monfils. Han må spille veldig bra i så fall, konstanterer Francke til Tennis-Norge.

– Roet seg
Monfils blir på mange sett på som en showmann på tennisbanen. Francke mener at det inntrykket har endret seg de siste årene etter at svenske Mikael Tillström ble trener for den populære franskmannen.

– Han er mer konsentrert, tøyser og tuller ikke så mye lengre. Det er en bedre utgave av Monfils, mener Francke.

Tenniskommentatoren, som også er tennistrener, tror nøkkelen til en god kamp og opplevelse for Ruud er tålmodighet.

– Jeg er spent på hvordan Casper takler at Monfils står så langt bak grunnlinja. Motstanderen får ikke så mye vinkler mot Monfils. 

– Monfils er best på grus, så han er en god kar til å løpe og løper utrolig mye. Man må være tålmodig. Jo saktere det går, jo verre er det å spille mot han. Han kan stå fire meter bak grunnlinja å få alt tilbake. Det er vanskelig å spille mot han, for plutselig kan han være på nett også. Casper må styre kampen, serve bra og returnere bra. Når Monfils først server bra får han mange ess og slår bra pressballer etter serven, sier Francke.

Fordel?
Ruud har spilt to kamper i høyden i Ecuador, en single og en double, der begge har endt med seier. Monfils har kun fått en doublekamp.

– Det kan være en fordel, men Monfils er en uforutsigbar type som man ikke vet helt hvor er. Han er ikke der for å tape og kan slå hvem som helst når han er i form, sier Francke.

Oppgjøret starter trolig mellom 21.00 og 22.00 norsk tid. Den høyest rangerte spilleren Ruud tidligere har slått i karrieren er Inigo Cervantes da han var nummer 75 i verden under Challenger-turneringen i Sevilla.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788