Venus Williams

Williams slått ut på åpningsdagen av Australian Open: – Hun spilte over og forbi

Natt til mandag startet første runde i årets første Grand Slam-turnering, Australian Open. Flere seedede spillere ble slått ut både på herre- og kvinnesiden på åpningsdagen.

Natt til mandag startet første runde i årets første Grand Slam-turnering, Australian Open. Flere seedede spillere ble slått ut både på herre- og kvinnesiden på åpningsdagen.

I 2017 møttes søstrene Venus og Serena Williams til finale i Australian Open. I 2018 blir ingen av søstrene å se i andre runde av turneringen. Fjorårets vinner Serena Williams deltar ikke i turneringen grunnet fødsel, mens hennes søster Venus Williams tapte i første runde.

– Jeg synes ikke jeg spilte en dårlig kamp. Hun spilte bare over og forbi. Jeg må bare gi henne anerkjennelse for det, fortalte Venus Williams til BBC etter kampen.

Williams kom inn som femteseedet i turneringen møtte den 20 år gamle useedede jenta Belinda Bencic (nummer 78 i verden). Sveitseren kunne løfte henda i været etter å ha vunnet 6-3 og 7-5 over fjorårets finalist.

– Det betyr så mye for meg. Jeg synes det var en stor mulighet, og jeg brukte den. Så jeg var veldig lettet etter matchballen, fortalte Bencic.

Venus Williams
Venus Williams røk ut. Foto: Shutterstock.com.

Williams var ikke den eneste seedede kvinnespilleren som ble slått ut av Australian Open. Ekaterina Makarova (31), Dominika Cibulkova (24), Sloane Stephens (13), Julia Görges (12) og Coco Vandeweghe (10) ble alle slått natt til mandag.

Isner og Anderson møtte sine overmenn
Det skulle gå dårlig for amerikanerne også på herresiden i Australian Open. John Isner (16) ble slått av australieren Matthew Ebden (78) etter drøyt to timer i Australia. Ebden vant 6-4, 3-6, 6-3 og 6-3. Ebden går videre til andre runde etter å ha slått sin første topp 20-spiller i en Grand Slam.

– Det er utrolig. Jeg har tapt mot John de siste to gangene fordi han er så vanskelig å slå, men jeg fikk utrolig støtte fra publikum og er full av energi, fortalte Ebden etter kampen.

Sør-Afrikaneren Kevin Anderson (12) møtte sin overmann i briten Kyle Edmund (49). Briten vant etter fem sett og drøyt fire timer med sifrene 6-7 (4-7), 6-3, 3-6, 6-3 og 6-4. Philipp Kohlschreiber (27) røk også ut natt til mandag.

Ellers ble det avansement for Pablo Carreno-Busta (10), Marin Cilic (6) og Grigor Dimitrov (3) i første runde.

Første runde av Australian Open fortsetter utover mandag morgen, hvor vår egen Casper Ruud bl.a. skal i aksjon.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788