Tennys Sandgren

Tapte for Ruud i forrige uke – slo Wawrinka i Australian Open

Tennys Sandgren klarte ikke å overliste Casper Ruud i New Zealand, men imponerte med å slå Stan Wawrinka i tre sett i Australian Open.

Amerikaneren er en av årets overraskelser i Grand Slam-turneringen. Sandgren er bare nummer 97 i verden og spilt for litt over en uke siden kvalifisering til ATP 250-turneringen i Auckland på New Zealand. Der møtte 26-åringen Ruud og tapte 7-6 (8-6), 6-7 (5-7), 4-6.

I Australian Open har det derimot gått mye bedre. Sandgren vant mot Jeremy Chardy i første runde og møtte Wawrinka torsdag i andre runde. Sveitseren har vært ute med skade i lengre tid, men var likevel favoritt. Det skulle vise seg å være feil.

Sandgren var nemlig dominant, mens Wawrinka gjorde feil på feil. Den amerikanske tennisspilleren vant med hele 6-2, 6-1, 6-3 og møter Maximilian Marterer i tredje runde.

– Jeg var bare fornøyd med å få min første Grand Slam-seier i forrige runde og nå har jeg fått to. Vi for håpe at jeg kan ta en tredje, sier Sandgren, ifølge Australian Opens hjemmeside.

Djokovic imponerte
Det var varme forhold i Melbourne onsdag. Rapportene tydet på temperaturer over 40 grader og opp mot 60 grader i sola. En av de tøffeste bataljene torsdag var mellom Novak Djokovic og Gaël Monfils. Serberen vant 4-6, 6-3, 6-1, 6-3.

– En av de tøffeste. Forholdene var brutale. Begge slet, kanskje han slet litt mer, sa Djokovic etter kampen, ifølge Ausopen.com.

Roger Federer var heldig og slapp å spille på dagen. Sveitseren spilte den siste kampen, og da var temperaturen rett over 20 grader. 36-åringen slo tyske Jan-Lennard Struff med 6-4, 6-4, 7-6 (7-4).

– Jeg er vel en av 60 spillere som har spurt om å spille på kvelden, sa Federer etter kampen til arrangøren, før intervjueren fulgte opp med å spøke om Federer trodde at han bedre aksjer hos arrangøren enn andre.

– Det kan være, smilte Federer og fortsatte:

– Jeg er takknemlig for at jeg fikk spille på kvelden i dag og beholde kveldsrytmen. Jeg har ikke noe i mot å spille på dagen. Skal man helt til topps må man takle alle forhold, sa Federer.

Overraskelser
En av torsdagens største overraskelser stod Su-Wei Hsieh, nummer 82 i verden, for. 32-åringen slo verdenstreer Garbine Muguruza 7-6 (6-1), 6-4. Også niendeseedede Johanna Konta måtte se seg slått. Amerikanske Beranda Pera, 127 i verden, vant 6-4, 7-5.

På herresiden var en av større overraskelsene at veteranen Julian Benneteau slo en av de store outsiderne, David Goffin, 1-6, 7-6 (7-5), 6-1, 7-6 (7-4).

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788