Slik fikk Ruud en knallstart på 2018: – Dette er bare begynnelsen

Casper Ruud hadde ingen enkel høst, men på nyåret peker pilen strakt opp for den unge nordmannen. 

Casper Ruud hadde ingen enkel høst, men på nyåret peker pilen strakt opp for den unge nordmannen. 

19-åringen har fått en strålende start på 2018 med åtte seire på sine første ti kamper, og ble første nordmann i en Grand Slam-turneringen siden 2001. Ruuds trener, Pedro Rico, forteller hva de har gjort for å få gå fra en tung høst til en utrolig start på nyåret.

– Casper er en ung spiller i utvikling. Det er mange ting han kan bli bedre på. Det er aspekter hvor han er god, men fortsatt kan bli enda bedre. Det vi har gjort er presisjonstrening. Vi har hatt fire-fem uker på å trene på spesifikke ting: At han skal bli mer aggressiv, servene, returene, og fortsatt å bygge på hans fysiske aspekt. Jeg tror han kan bli mye bedre, og at dette gir mye til spillet hans, forteller Rico til Tennis-Norge.

Hovedpersonen selv fortalte tidligere på året om betydningen av hans gode start.

– Jeg har fått en bedre start enn i fjor og fått gode tanker. Det er positivt og bra for selvtilliten, sier Ruud til Tennis-Norge.

Casper Ruud
Casper Ruud har imponert stort i sesongåpningen. Foto: Espen Hildrup.

Ruuds trener er tydelig på at de ikke skal bli oppsukt og miste fokuset på grunn av Ruuds nylige suksess. Ruud-leiren er ikke i mål enda.

– Han er fremdeles ung, og dette er bare begynnelsen. Vi må tenke på at vi må jobbe videre. Suksessen er flott, men dette er ingenting enda. Han må være ydmyk og holde beina på bakken, forklarer Ruuds trener.

Optimistisk til møtet med Schwartzman
Torsdag skal Ruud til dyst i andre runde av Australian Open, som nok er hans største kamp i karrieren. Der får nordmannen en formidabel motstander i den 24. seedede argentineren Diego Schwartzman. Ruud-leiren er allikevel optimistisk før møtet.

– Det avhenger av hvor uthvilt han er. Han har spilt mange kamper de siste tre ukene, men tennismessig har han vist at han er god nok, forteller trener Rico.

Snarøya-gutten har fått hjelp fra flere kanter til å analysere og forbedere seg til oppgjøret mot Schwartzman.

– Jeg tenker jo at jeg skal slå ham. Han er jo god, men han er ikke (Roger) Federer. Hadde jeg møtt Federer, hadde jeg nytt hvert sekund. Så selv om Schwartzman er topp 30, er han ikke en skikkelig toppstjerne, det må jeg si. Men han har vært i god form, og han hadde sin beste sesong i fjor, sier Ruud til NTB.

Også hans far, Christian Ruud, er optimist i forhold til sønnens muligheter. Ruuds trener Rico mener Scwhartzmans spillestil passer nordmannen godt.

– Casper har allerede møtt en topp 30-spiller i fjor, så han vet hva å forvente. Stilen til Schwartzman tror jeg Casper liker. Han vil la Casper spille mye, og er glad i å spille baseline. Argentineren er veldig solid bak og gjør ikke så mye feil. Han er ikke en veldig kraftfull spiller, men han har erfaring Casper ikke har. Schwartzman har møtt mange gode spillere, og det er ikke lett å være topp 30 i verden.

– Det er en kamp for å lære, men han vil vinne. Vi forbereder med tanke på å vinne, men det er samtidig en kamp for erfaring og læring. Casper er en ung spiller i læringsprosess, men han er klar for å slå han, konkluderer Ruuds trener, Pedro Rico.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788