Casper Ruud

Ruud med kruttsterk seier – klar for hovedrunden i ATP 250-turnering

Casper Ruud imponerte stort og kvalifiserte seg for hovedrunden i ATP 250-turneringen på New Zealand.

Casper Ruud imponerte stort og kvalifiserte seg for hovedrunden i ATP 250-turneringen på New Zealand.

Nordmannen spilte lørdag en tøff kamp i tre sett mot Stephane Robert i første kvalifiseringsrunde og søndag ventet et nytt hardt oppgjør. Ruud har innledet sesongen bra og viste i søndagens kvalifiseringsfinale at mye tyder på at han har lagt resultatene fra siste del av 2017 bak seg.

Søndag var motstanderen 26-åringen Tennys Sandgren, nummer 96 på ATP-rankingen, med en 85.-plass fra november som karrierens beste rangering. Amerikaneren vant to Challenger-turneringer i løpet av 2017-sesongen.

– Jeg har sett litt på han, og jeg tror det kan være muligheter for å vinne. Jeg føler at om jeg spiller bra og leverer varene, så håper jeg at det kan gå veien. Sandgren spiller litt mer ball, så det blir nok flere ballvekslinger og spill om ballen. Det passer meg nok bedre enn det raske spillet mot Robert, sa Ruud til Tennis-Norge før oppgjøret.

Lang kamp
Kampen mot Sandgren var det første oppgjøret mot høyere rangert motstand denne sesongen for Ruud. Det skulle vise seg å bli en lang og jevn kamp, der servingen ble særdeles avgjørende for kamputfallet.

Duoen fulgte hverandre nemlig svært tett gjennom hele kampen. Det første settet gikk til tiebreak. Også tiebreaket ble jevnt, og Ruud spilte seg til settball på 6-5, men tapte til slutt 6-8. Tapet gikk ikke utover kvaliteten i det andre settet, og 19-åringen fortsatte i samme stil. Igjen gikk settet til tiebreak, men denne gangen vant Snarøya-gutten 7-5 i tiebreaket.

Casper Ruud
Casper Ruud med god prestasjon på New Zealand. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Det tredje settet ble også jevnt, men på 4-4 endret kampbildet seg. Ruud spilte seg til kampens aller første breakball etter to timer og 20 minutters spill. Den utnyttet unggutten og i påfølgende game servet stortalentet inn seieren med 6-4 i avgjørende sett.

– En bra kamp av Casper. God serving og veldig bra forhand i dag, sier far og trener Christian Ruud til Tennis-Norge.

Ruud gikk gjennom kampen uten å få en eneste breakball i mot. Stjerneskuddet hadde henholdsvis 80 og 75 prosent vinst på første- og andreservene.

Haase neste
Dermed betyr det at Ruud er en kamp unna å gå glipp av kvalifiseringen i Australian Open. Vinner nordmannen i første runde rekker han ikke fra New Zealand til Australia i tide.

Samtidig vil det være en stor bragd om nordmannen må stå over. Det betyr i så fall at Robin Haase blir slått på tirsdag. 30-åringen fra Nederland er motstander i neste kamp, og nederlenderen er så godt rangert som på en 42.-plass i verden. Ruud har aldri tidligere slått en så høyt rangert spiller.

Søndagens resultat og trekning betyr uansett at Ruud får mye ut av trekket med å spille på New Zealand i form av økt selvtillit og matching mot meget solid motstand.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788