Halep og Wozniacki: Fra matchballer i mot til finale i Australian Open

Både Caroline Wozniacki og Simona Halep var nære ved å ryke ut i de innledende rundene av Australian Open. Nå står de på hver sin banehalvdel i lørdagens finale.

Verken Wozniacki eller Halep har tidligere i karrieren vunnet en Grand Slam-finale. Det var nære på at det skulle bli tilfelle også etter årets utgave av Australian Open.

For i andre runde hadde Jana Fett, nummer 119 i verden to matchballer mot Wozniacki i det tredje settet, men den danske jenta reddet seg. Også Simona Halep har slitt i løpet av turneringen. I den tredje runden måtte jenta fra Romania gjennom en lang kamp mot Laureen Davis. Tre ganger reddet Halep matchballer, for så å avgjøre oppgjøret med hele 15-13 i det tredje settet.

– Dette var definitivt tøft. Jeg skjelver nå. Det er virkelig følelsesfullt at jeg vant denne kampen, sa Halep etterpå.

– Ville vært stort
Til tross for at Halep og Wozniacki er nummer én og to på kvinnenes verdensranking har ingen av dem tidligere vunnet en Grand Slam-turnering. Begge har vært i en Grand Slam-finale to ganger tidligere. For en av dem er alle gode ting tre.

– Jeg har en drøm om å vinne en Grand Slam-tittel. Men det er tøft når du er så nære. Jeg har hatt denne muligheten to ganger tidligere. Forrige gang var det veldig jevnt, sa Halep.

Også Wozniacki vet hvordan det er å være verdensener uten å ha vunnet en Grand Slam-tittel. Jenta fra Odense var i 2010 for første gang rangert som nummer én på WTA-rankingen. Vinner Wozniacki lørdag, er det hun som overtar førsteplassen. Derfor er det ikke bare en Grand Slam-tittel som står på spill.

– Det er veldig spesielt å være nummer én, men jeg tror det kan bli enda mer spesielt om jeg tar den tilbake. Ingen har noensinne hatt et så langt opphold mellom det. Jeg synes definitivt at det er hardere nå. Den første gangen var jeg veldig ung og andre prøvde fortsatte å finne ut av spillet mitt. Nå kjenner alle meg. Det er tøffere den andre gangen, sier Wozniacki før kampen.

Caro leder innbyrdes
Forrige gang duoen møttes var i sesongavslutningen i Singapore under WTA-finalen. I gruppespillet vant Wozniacki hele 6-0, 6-2 over Halep. Den danske 27-åringen vant også hele turneringen for første gang. Totalt har Wozniacki vunnet fire av seks oppgjør mot Halep.

Det er også et like usikkerhetsmoment i Haleps fysiske form. I første runde tråkket hun over stygt, men valgte likevel å fortsette turneringen.

– Jeg føler ikke at noe er brukket, men smerten var likevel stor. I fjor tråkket jeg over rundt fem ganger på samme ankel, så de er ikke så gode. Det er derfor jeg alltid har tape på dem, sa Halep etter kampen, som også etter kampen i tredje runde klaget over smerte i ankelen.

Likevel har Halep fortsatt turneringen. Verdenseneren hviler heller etter Australian Open. I semifinalen spilte hun en glimrende kamp mot formspilleren Angelique Kerber, og det er duket for en spennende finale lørdag klokken 09.30.

PS: Tennis-Norges redaktør er studiogjest i sendingen til Eurosport 1 som starter 09.00 lørdag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788