Roger Federer tennis

Federer suste videre i Australian Open

Roger Federer tok seg komfortabelt videre til fjerde runde i Australian Open og slo Richard Gasquet for 17. gang i karrieren.

Roger Federer tok seg komfortabelt videre til fjerde runde i Australian Open og slo Richard Gasquet for 17. gang i karrieren.

Den sveitsiske tennislegenden gjorde nok en solid prestasjon i Australian Open. For første gang i Grand Slam-turneringen møtte Federer en seedet spiller i Gasquet, men hadde få problemer med å ta seg videre fra tredje runde.

Federer gjorde et godt første sett og vant 6-2. I det andre settet spilte Gasquet opp mot sitt beste, uten at det hjalp. Federer tok settet 7-5. I det tredje settet fikk franskmannen sine to første breakmuligheter og utnyttet forsøk to til å bryte tilbake. Federer brøt derimot til 6-4 like etterpå og vant kampen.

– Det var en tett kamp, og vi fikk nesten et tiebreak i det tredje settet. Jeg hadde flaks på matchballen. Forventningene til meg er høyere i år enn i fjor, men det er bare bra. Jeg føler meg veldig bra, sa Federer, som møter Marton Fucsovics i neste runde, etter kampen mot Gasquet.

Hsieh imponerer
32-åringen Su Wei Hsieh spiller sin 27. hovedrunde i en Grand Slam-turnering, men har bare en gang før årets Australian Open tatt seg til fjerde runde. Det skjedde i 2008 og ti år senere klarte tennisspilleren fra Kinesisk Tapei bragden igjen.

Veteranen, som er nummer 88 på WTA-rankingen, men har en 23.-plass som sin beste plassering i karrieren fra 2013 og førsteplass i double, sjokkerte de fleste da hun slo Garbine Muguruza i andre runde. I tredje runde var Agnieszka Radwanska motstander og igjen spilte Wei Hseih godt. 32-åringen vant 6-2, 7-5.

I fjerde runde må Hsieh overgå seg selv igjen om det skal bli avansement. Der venter formspilleren og en av favorittene til tittelen, Angelique Kerber, som lørdag spilte en glimrende kamp og slo Maria Sjarapova 6-1, 6-3.

– Jeg har lært mye de siste 24 månedene. Jeg hadde et bra 2016 og forrige år var tøffere, men alle som kjenner meg vet at jeg ikke gir opp, sa Kerber etter kampen.

Del Potro utslått
En annen godbit lørdag var oppgjøret mellom de seedede spillerne Juan Martin del Potro og Tomas Berdych. Del Potro fikk en tøff kamp og Berdych vant komfortabelt i tre sett med 6-3, 6-3, 6-2.

– Jeg var godt forberedt og holdt meg til planen min. Jeg er glad for at jeg står her som vinner i dag, sa Berdych etter kampen, som møter Fabio Fognini i fjerde runde.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788