Jacob Grøner

Tre nordmenn vant i Tunisia

Tre norske unggutter tok seg videre fra første kvalifiseringsrunde i Futures-turneringen i Tunisia.

Tre norske unggutter tok seg videre fra første kvalifiseringsrunde i Futures-turneringen i Tunisia.

Peter August Anker er blant nordmennene som fortsetter å vise lovende takter i Afrika. 18-åringen tok seg i forrige uke for første gang i karrieren videre til hovedrunden i en Futures-turnering gjennom kvalifisering, blant annet etter å ha slått ut den førsteseedede spilleren i kvalifiseringen.

Også i lørdagens første kvalifiseringsrunde møtte Anker en seedet spiller, tredjeseedede Hugo Pontico, nummer 1586 på ATP-rankingen. Anker fikk en meget god start på kampen og vant det første settet 6-1, men tapte det påfølgende settet 1-6. Sett nummer tre ble jevnere, men Anker var best og vant 6-4. Søndag er motstander Pedro Monafo fra Argentina

Jakob Grøner tok seg også videre lørdag. 16-åringen slo den urangerte 22-åringen Jack Oswald 6-3, 6-1. I andre kvalifiseringsrunde venter 17-åringen Jake Hershey, som er nummer 300 på juniorrankingen, men urangert på seniorrankingen.

Lukas Hellum Lilleengen gikk videre til andre kvalifiseringsrunde med knappest mulig margin. 17-åringen slo Hans Albert Schubert 6-7 (4-7), 6-2, 7-5. Chileneren ble også slått av Anker i kvalifiseringsfinalen i forrige uke. Lilleengen møter 35-åringen Mark Burgos, som i 2016 for første gang tok poeng på ATP-rankingen, søndag.

Simen Sunde Bratholm spiller også turneringen, men har fått plass direkte i hovedrunden. Malene Helgø spiller for øvrig en 15.000-dollarsturnering på samme sted som de norske guttene, mens Ulrikke Eikeri skal i aksjon i en 25.000-dollarsturnering i Nules.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788