Rafael Nadal

Nadal vil følge Federer i 2018

Rafael Nadal vil prioritere hvilke turneringer han spiller hardere i 2018-sesongen enn hva spanjolen gjorde i 2017.

Rafael Nadal vil prioritere hvilke turneringer han spiller hardere i 2018-sesongen enn hva spanjolen gjorde i 2017.

31-åringen har hatt en fantastisk sesong med to Grand Slam-titler, samt å ha overtatt førsteplassen på ATP-rankingen. Likevel endte sesongen med en kneskade, noe som har plaget Nadal i oppkjøringen til 2018. Det har blant annet ført til at gruskongen har trukket seg fra en oppvisningsturnering i Abu Dhabi. Nå vil Nadal ta grep for å unngå det samme i 2018.

– Det var et tøft 2017, og jeg må organisere kalenderen min annerledes for å være klar. På slutten av sesongen plaget kneet mitt meg, og vi jobber med at det skal plage meg mindre, sier Nadal, ifølge Tennis World.

Derfor har det gått rykter om at Nadal må stå over Australian Open, men etter planen skal han uansett prøve seg i ATP-turneringen i Brisbane i forkant av Grand Slam-turneringen, uten at det er bekreftet.

– Vi må se hvordan ting utvikler seg hver dag for å vite når min første turnering i 2018 blir. Det vil bli offisielt når det blir offisielt. Jeg respekterer alltid mine forpliktelser og prøver å leve opp til dem, men noen ganger går ikke ting som du ønsker og opptreningen går senere, sier Nadal.

Nadal vil dermed trolig følge mer av Roger Federer suksessoppskrift fra 2017. Sveitseren valgte seg ut turneringer og stod blant annet over hele grussesongen for å kunne spille resten av sesongen.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788