Ulrikke Eikeri

Eikeri klar for ny hovedrunde i 80.000-dollarsturnering

Ulrikke Eikeri gjorde en ny god kvalifiseringskamp og tok seg videre til hovedrunden i 80.000-dollarsturneringen i Waco.

Ulrikke Eikeri gjorde en ny god kvalifiseringskamp og tok seg videre til hovedrunden i 80.000-dollarsturneringen i Waco.

Nordstrand-jentas strålende form fortsetter. Både i første og andre kvalifiseringsrunde har Eikeri feid motstanderen av banen. Også i kvalifiseringsfinalen gikk det meste den norske 24-åringens vei, og dermed blir det enda en ny hovedrunde.

Eikeri møtte tirsdag amerikanske Sophie Chang. 20-åringen er rangert som nummer 309 på WTA-rankingen, noe som også er hennes beste rangering i karrieren. Plasseringen har talentet fått blant annet gjennom nylig å nå semifinalen i en 80.000-dollarsturnering.

Mot Eikeri hadde derimot Chang etter hvert lite å stille opp med. Det var likevel den amerikanske jenta som startet best og ledet 2-0 i første sett, men Eikeri kom tilbake og var i føringen 4-2. På 4-4 tok Eikeri de neste gamene og vant sett nummer én 6-4.

Ulrikke Eikeri
Ulrikke Eikeri imponerer i USA. Foto: Espen Hildrup / Norges Tennisforbund.

I det andre settet var Eikeri på fra starten av, og settet fikk et helt annet utfall. På 32 minutter i det andre settet sikret den norske jenta seg seier 6-1 og kunne juble for avansement til hovedrunden i 80.000-dollarsturneringen.

Første runde i turneringen vil Eikeri allerede spille onsdag. Motstander er foreløpig ikke klar, men den best rangerte spillere Oslo-jenta kan bli trukket mot er nummer 106 i verden, Kristina Ahn, mens den dårligst rangerte hun kan møte er Sanaz Marand, nummer 464 på WTA-rankingen.

Uansett har Eikeri sikret seg fem nye WTA-poeng i turneringen som kan rangeres på like linje med en Challenger-turnering.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788