Caroline Wozniacki

Wozniacki vant WTA-finalen

Danske Caroline Wozniacki kronet en god sesong med å gå til topps i WTA-finalen i Singapore.

Danske Caroline Wozniacki kronet en god sesong med å gå til topps i WTA-finalen i Singapore.

På slutten av hver sesong samles de åtte spillerne med flest poeng i samme kalenderåret til sluttspill i Singapore. Søndag var det duket for selve finalen i WTA-sluttspillet mellom Venus Williams og Wozniacki.

Williams hadde før årets sluttspill vunnet turneringen en gang, i 2008, mens Wozniacki har en gang tidligere være i finalen, da hun var verdensener i 2010, men tapte den gangen. Søndag var 27-åringen ute etter å ta sin første tittel i WTA-sluttspillet.

Wozniacki startet også best. Jenta fra Odense tok føringen i det første settet og vant til slutt 6-4. Også i det andre settet hadde den danske tennisstjerna kommandoen. Hun ledet hele 5-0, men Williams spiste inn mye av forspranget. Likevel kunne Wozniacki til slutt juble for tittelen i WTA-sluttspillet med 6-4 i sett nummer to.

–Å lede 5-0 og så kommer Venus tilbake så sterkt, det ble tøft. Jeg er bare så glad for å få en seier i dag. Det er så spesielt, sa Wozniacki etter seieren.

Både Wozniacki og Williams har hatt gode sesonger i 2017. Wozniacki har ikke kommet lengre enn kvartfinale i Grand Slam-sammenheng, men har vunnet en WTA-turnering. Hun har derimot vært i flere finaler, noe som har ført henne opp på en sjetteplass på WTA-rankingen. Williams har på sin side tapt to Grand Slam-finaler i år og ender året som nummer fem.

Rumenske Simona Halep er for øvrig jenta som avslutter 2017 som verdensener etter en tøff og jevn kamp om tronen som verdens beste kvinnelige tennisspiller med blant andre Karolina Pliskova.

Saken oppdateres!

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788