Casper Ruud. Tennis-Norge.

Ruud slo tilbake i Sør-Amerika

Casper Ruud fikk ikke den ønskede åpningen på årets tre siste turneringer i forrige uke, men kom mandag sterkt tilbake i den andre av de tre turneringene.

Casper Ruud fikk ikke den ønskede åpningen på årets tre siste turneringer i forrige uke, men kom mandag sterkt tilbake i den andre av de tre turneringene.

Snarøya-gutten tapte for Jose Hernandez-Fernandez forrige uke og var på jakt etter godfølelsen i en av årets siste turneringer for nordmannens del. Denne uken spiller Ruud en Challenger-turnering i Guayaquil i Ecuador.

Motstander i første runde er en gammel kjenning av Ruud. Argentinske Maximo Gonzalez slo Ruud 5-7, 7-5, 6-3 i kvartfinalen av Challenger-turneringen i Santiago for rundt ett år siden. Den gangen var 34-åringen rangert som nummer 166 på ATP-rankingen, mens han nå er nede på 391.-plass. Veteranen har en besteplassering som nummer 58 fra 2009.

Casper Ruud
Casper Ruud videre i Sør-Amerika. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Solid
Helt siden mai har Ruud slitt med å finne flyten på banen. I mandagens oppgjør mot Gonzalez viste derimot Norges best rangerte herrespiller lovende takter og spilte svært solid gjennom hele oppgjøret i Sør-Amerika.

Duoen åpnet kampen jevnt og ingen truet motstanderens serve noe særlig. På 5-4 klarte derimot 18-åringen fra Norge å få to sett- og breakball. Den første ble misbrukt, men på forsøk nummer to sikret Ruud seg settseier 6-4.

Også det andre settet utspilte seg nokså likt som det første settet. Duoen fulgte hverandre tett, men Ruud fikk en breakmulighet tidlig i settet, uten å utnytte den. På 5-4 fikk nordmannen to match- og breabkballer som han misbrukte og Gonzalez fikk 40-40. Da Ruud igjen sikret seg en matchball klarte ikke argentineren å stå i mot, og Ruud vant settet 6-4.

Gjennom hele oppgjøret spilte Ruud meget sterkt på egen serve. Nordmannen satte hele seks serveess og fikk ikke en eneste breakball i mot. I tillegg satt forehanden godt i neste alle av kampenes viktige poeng.

Ny argentiner
I andre runde av Challenger-turneringen i Ecuador møter Ruud en ny argentiner, Facundo Bagnis. 27-åringen er nummer 164 på ATP-rankingen, men var for under ett år siden rangert på 55.-plass. I fjor vant den argentinske tennisspilleren hele seks Challenger-turneringer i Sør-Amerika, men har ikke fulgt opp resultatene i år.

Plassen i andre runde gir også Ruud fem ATP-poeng, noe som vil komme godt med når unggutten mister poengene fra finalen i Futures-turneringen i Oslo fra i fjor.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788