Thale Myhre

Myhre gjør tenniscomeback med NM i bakhodet: – Vil vise at jeg fortsatt er best

Thale Myhre har en turbulent fortid i det norske tennismiljøet, men nå finner hun fram racketen igjen. Det er ikke alle realitystjerna kommer til å hilse på når hun trer inn i tennismiljøet igjen.

Thale Myhre har en turbulent fortid i det norske tennismiljøet, men nå finner hun fram racketen igjen. Det er ikke alle realitystjerna kommer til å hilse på når hun trer inn i tennismiljøet igjen.

Som 14-åring ble Myhre kastet ut av Norges Tennisforbund (NTF) daværende elitesatsning, Team Odin. Begrunnelsen var hennes foreldres oppførsel mot trenerne. Det hele endte opp med flere rettssaker i mange instanser, blant annet fordi NTF og flere hevdet at de ble truet av foreldrene til Thale.

På et tidspunkt var Thale utestengt fra Oslo Tennis Arena, og flere klubber ble dermed skeptiske til å la hun trene med klubben sin, selv om man gjennom rettssakene var klare på at Thale selv ikke hadde gjort noe galt og var uskyldig i oppstyret.

– Jeg var bare 14 år, og jeg skjønte ikke så mye av det som skjedde. Jeg fikk heller ikke innblikk i alt som skjedde av foreldrene mine, jeg fikk vite det som var lett å forstå. Det er i ettertid jeg har fått vite ganske mye ting som ikke var helt greit, sier Myhre til Tennis-Norge.

– Som trusler og slikt?

– Ja, trusler, og hvordan det ble publisert et bilde av meg på tennisforbundets nettside der det stod at jeg var utestengt, sier Myhre, før hun fortsetter:

– Det store spørsmålet da var jo hva hadde Thale gjort. Hadde jeg slått en spiller, hadde jeg oppført meg dårlig eller hadde jeg mobbet spillere? Nei, det hadde jeg ikke. Var det noen som hadde gjort noe, så var det foreldrene mine, sier Myhre, som var ukomfortabel med hele situasjonen.

–Det var ikke noe gøy. Jeg kom til en tennisklubb og visste ikke om folk ville hilse på meg, og mange ville ikke det. Under fire øyne var de fleste hyggelig, men ikke foran folk. Jeg synes folk er pyser, tennismiljøet er fullt av en gjeng med pyser. Det er verdiene de står for jeg ikke tåler, men det stopper meg ikke fra å spille tennis, forklarer Myhre.

Thale Myhre
Thale Myhre gjør comeback. Foto: Odd-Sølve I. Grannes / Tennis-Norge.com

Comeback
Da Myhre var 19 år la hun tennisen på hylla. Rettssakene skal ikke ha vært en direkte årsak til at det skjedde. Myhre sier at personlige forhold på hjemmebane førte til at hun ga opp tennisen.

– Lillesøsteren min var kreftsyk, pappa slet og familien slet økonomisk, samt at jeg fikk kjæreste og da ble fest plutselig mer spennende enn tennis, sier Myhre, som ikke lenge etterpå måtte oppleve å se at både lillesøsteren og faren gikk bort i løpet av seks uker.

– Det har ingenting med forhistorien i miljøet å gjøre at jeg la opp. Hadde det ikke vært for at det ble sånn som det ble, ville jeg nok ha fortsatt med å spille tennis, sier Myhre.

I tiden mens hun var utestengt fra Oslo Tennis Arena ble Furuset og Holmen løsningen på klubbproblemet. I satsningen mot norgesmesterskapet i Frognerparken i 2018 er det Furuset som er klubben. Myhre tror derimot at hun ville fått spille for hvilken som helst klubb nå. 24-åringen har selv lagt saken bak seg og tror resten av tennismiljøet også har det gjort det.

– Jeg har ikke noe uoppgjort med tennisen. Jeg vil bare vise at jeg er best. Det er bare det. Jeg vil komme tilbake, vise at jeg har de fineste tennisklærne og vise at jeg vil mest. Jeg har lagt det andre bak meg – jeg ser kun framover. Jeg tror ikke folk endret syn på noe som helst før lillesøsteren og pappaen min døde. Da tror jeg kanskje døden ble litt tettere på enn hva de hadde regnet med og trodde, mener Myhre, som likevel ikke kommer til å snakke med alle i miljøet.

– Det er folk jeg ikke tenker å hilse på. Jeg tåler dem ikke, men mange har lagt det bak seg, og da jeg var i Frognerparken i sommer var folk pratesyke. Det er som om at folk har savnet meg, fordi jeg må prate med alle, mens jeg bare er der for å se på tennis, sier Myhre med et smil.

Farmen-spark
De siste ukene har Thale vært aktuell i TV 2s realityserie Farmen. Mandag fikk TV-seerne se at Myhre måtte trekke seg på grunn av fysisk og psykisk utmattelse etter litt over en uke på gården. Det var dette som fikk henne til å bestemme seg for å gjøre comeback.

– Rett før Farmen gikk jeg ned veldig mye i vekt. Jeg var i et ekstremt dårlig forhold som gikk utover kroppen min. Når du er i en dyster periode og er mye lei deg og ikke føler at du kan komme ut av det alene, så blir man syk, man blir dårlig. Jeg raste ned i vekt, og så kom jeg til Farmen og klarte ikke å stå i gjennom det, så da kom jeg fram til at jeg skulle vise at jeg ikke er den svake jenta som ikke klarer noe, forteller Myhre, som da satte seg et mål.

– Du får mye tid til tenking inne på gården. Da jeg kom ut bestemte jeg at hadde lyst til å gjøre comeback i ett år. Vise at jeg er best, fortsatt. Det blir nok bare ett år seriøs satsning først, så får vi se, sier Myhre.

Under årets norgesmesterskap i Frognerparken var Myhre tilstede flere ganger for å se tennis. Det ga henne enda større motivasjon til å satse på nytt.

– Jeg så på NM i sommer og så at jeg lett kunne gjøre comeback og lage litt show. Jeg er sikker på at jeg kan klare det. TV-kamp er målet. Kommer jeg til semifinale er jeg veldig fornøyd. Jeg har troa på meg selv. Jeg så Melanie Stokke spille finale, og det er bare å følge den taktikken man legger opp, så kan hun slås, tror Myhre.

Realistisk
Myhre har trent en liten periode i høst og merker at teknikken fortsatt sitter. Det er det fysiske som må bli bedre.

– Satsningen har vært bra. Jeg har spilt tre ganger i uka og fokuserer mye på fysikk, styrke og kondisjon, det å komme i form ellers. Når man drikker mye alkohol, så tar det på kondisjonen, det kan jeg love deg. Jeg er helt ferdig etter en time med tennis. Tennisformen er i hvert fall ikke inne. Det er forskjell å være i form og i tennisform. Jeg må spille masse treningskamper og masse tennis, samt gjøre fysiske øvelser basert på tennis, men det er realistisk hvis jeg slutter å drikke alkohol, avslutter Myhre.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788