Ulrikke Eikeri

Eikeri med imponerende seier

Ulrikke Eikeri er klar for semifinale i en 25.000-dollarsturnering og har ikke tapt et eneste sett de siste åtte kampene.

Ulrikke Eikeri er klar for semifinale i en 25.000-dollarsturnering og har ikke tapt et eneste sett de siste åtte kampene.

Den norske 24-åringen har virkelig resultatene på sin side for tiden og viser gryende form i USA. Søndag vant Eikeri en 15.000-dollarsturnering på Hilton Head Island og selvtilliten fra forrige ukes turnering har hun tatt med seg inn i turneringen i Sumter.

Fredag møtte Eikeri for første gang på seiersmarsjen en høyere rangert spiller. Motstander var fjerdeseedede Victoria Rodriguez, nummer 235 på WTA-rankingen. 22-åringen fra Mexico har en topplassering på 216.-plass fra 2015.

Toppspiller neste
Mot Eikeri fikk Rodriguez en dårlig start. I det første settet tok den meksikanske motstanderen kun et eneste game. Jenta fra Nordstrand vant hele 6-1. Det andre settet ble langt jevnere, men Eikeri stakk av med seier 6-4 til slutt.

Dermed er Eikeri klar for semifinale i Sumter i den amerikanske delstaten South Carolina. I neste runde er motstander kvalifiseringsspilleren Anna Tatishvili fra USA. 27-åringen er rangert som nummer 602, men var i 2012 nummer 50 på verdensrankingen.

Jevnt over har Tatishvili hatt en langt bedre rangering enn nå, men jenta født i Georgia har vært ute med skade fra januar til juni.

Durasovic ute
Viktor Durasovic møtte allerede i kvartfinalen en tidligere toppspiller. 20-åringen spilte mot Timo de Bakker. 29-åringen er nummer 422 på ATP-rankingen, men i 2010 var nederlenderen så høyt rangert som nummer 40. Han har vist god form med semifinale i en Challenger-turnering nylig og fire Futures-seire. Noe av forklaringen på den lave rankingen er en skadeperiode fra oktober 2016 til april 2017.

Nordmannen havnet på etterskudd fra start av mot de Bakker og ble brutt med en gang. Han tapte likevel det første settet med hederlige 4-6. Det andre settet ble tøffere og Durasovic tapte 2-6. Oslo-gutten endte dermed seiersrekken på sju kamper etter å ha gått til topps i en Futures-turnering i forrige uke.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788