Melanie Stokke

Stokke tok karrierens største tittel – vant 25.000-dollarsturnering: – Helt fantastisk

Melanie Stokke sikret seg sin aller første tittel i en 25.000-dollarsturnering etter en meget god finale i Italia.

Melanie Stokke sikret seg sin aller første tittel i en 25.000-dollarsturnering etter en meget god finale i Italia.

– Helt fantastisk, jeg er så glad og lykkelig. Dette var helt utrolig, fordi jeg var helt utslitt. Jeg hadde tvil om hvordan jeg skulle vinne og spesielt mot en veldig god motstander. Jeg hadde noe kramper i det andre settet og trodde kanskje det skulle gå til tre sett, men så fant jeg styrken og vant, sier Stokke til Tennis-Norge kort.

Den norske 20-åringen fortsetter å vise utvikling på tennisbanen. Stokke har gradvis klatret oppover WTA-rankingen siden 2013 og tatt steg for steg. I 2016 tok Oslo-jenta seg til sine første semifinaler i turneringer på 25.000-dollarsnivå, mens tidligere i år kom hun for første gang til finale, uten å gå helt til topps. Totalt stod hun med tre titler fra tre 10.000-dollarsturneringer før søndagens finale.

I italienske Bagnatica har Stokke vist meget godt spill. Fram til semifinalen hadde ikke Nordstrand-spilleren tapt et eneste sett og slo blant annet ut andreseedede Kathinka von Deichmann. I søndagens semifinale ble sjetteseedede Michaela Honcova slått.

Kjempekamp
På den andre banehalvdelen i finalen ventet en ny stor utfordring. Motstander var hjemmefavoritten Martina Trevisan, som er førsteseedet i turneringen. Den italienske 23-åringen er nummer 144 i verden og har vunnet en 25.000-dollarsturnering tidligere. Hun har også kvalifisert seg for WTA-turneringer i år.

Det første settet ble svært jevnt og langt. Stokke begynte best og ledet 2-0, men Trevisan reddet seg inn. Etter å ha mistet 0-40 på 5-5 tok norgesmesteren medisinsk timeout. Stokke utlignet til 6-6 og sikret tiebreak. Der lå hun under 0-3, men hentet seg inn. Stokke fikk to settballer på 6-4, men misbrukte begge. På 7-6 utnyttet hun derimot den og sikret seg settet med 8-6 i tiebreaket.

– Jeg slet med smerter i venstresiden av magen og ble litt bekymret for det, men fysioterapauten gjorde en god jobb, sier Stokke.

Sliten
I det andre settet var det Trevisan som begynte best. Denne gangen havnet Stokke under 0-2, men hadde deuce i begge gamene, som var ganske lange. Oslo-jenta hentet seg inn igjen og utlignet forspranget. På 3-3 brøt hun også Trevisan, for så å holde egen serve. Til slutt vant Stokke kampen med 6-3 i sett nummer to.

– Jeg hadde mine tvil om jeg skulle klare det. Jeg kjente at energinivået mitt falt i starten av det andre settet og slet i tillegg med kramper. Da jeg reddet 15-40 på 0-2, klarte jeg å få troen igjen og vant, sier Stokke.

Hele oppgjøret var meget jevnt. Selv om kampen ble avgjort etter to sett var det en jevn kamp, noe lengden på to timer og 36 minutter vitner om. Flere av gamene var svært jevne med lange ballvekslinger og dueller på deuce.

– Jeg måtte jobbe hardt for dette. Hun gjorde få feil, og det var veldig krevende mentalt, siden hun gjorde så få feil. Det krevde mye energi og det var lange ballvekslinger. Jeg vant ikke lett, sier Stokke.

Til slutt orket Stokke mest. Oslo-jenta løp mye og reddet mange baller på defensiven, i tillegg til å kontrollere mange av duellene selv også. Hun slo få feil og fikk etter hvert orden på servingen. Stokke vant nemlig flere games på Trevisans serve enn på egen. Til slutt kunne hun juble etter over fem timer med tennis totalt søndag.

Ny bestenotering
Dermed kommer Stokke til å sette ny bestenotering på WTA-rankingen. Om en uke vil hun trolig plassere seg på en plass rundt 265.-plass. Det er klar forbedring fra 291.-plassen hun har som den beste rankingen fra tidligere i år. Det betyr også at Stokke blir den beste rangerte kvinnespilleren fra Norge og klatrer forbi Ulrikke Eikeri.

Stokke spiller ingen turnering neste uke, men er tilbake i aksjon om en uke i 25.000-dollarsturneringen i Santa Margherita di Pula.

– Jeg liker Italia. Det er veldig fint her, sier Stokke, som hadde god støtte fra tribunen mot en hjemmespiller.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788