Casper Ruud

Ruud tapte i Roma

Casper Ruud kjempet hardt mot tidligere topp 30-spiller i verden, men fikk det tøft i første runde i Challenger-turneringen i Roma.

Casper Ruud kjempet hardt mot tidligere topp 30-spiller i verden, men fikk det tøft i første runde i Challenger-turneringen i Roma.

Norges høyest rankede tennisspiller fikk ingen lett oppgave da han ble trukket mot Martin Klizan (nummer 142 i verden) i første runde i Roma. Slovaken var nummer 24 i verden i 2015, men har falt mye grunnet skader.

Ruud har ikke hatt det lett på tennisbanen den siste tiden, og har falt ned til 137. plass på rankingen. I Challenger-turneringen i Sibiu sist så det ut som 18-åringen var på gang igjen, da han blant annet slo Roberto Carballes Baena (104).

Tirsdag startet Ruud på en ny Challenger-turnering, denne gangen i Roma. Det skulle ikke gå veien for nordmannen.

Tøff start
Martin Klizan satt standarden allerede i kampens første game da han presset frem et tidlig brudd. Ruud kom seg på tavla til 1-2, men Klizan virket sterkere innledningsvis. Den høye slovaken brøt på nytt til 1-4.

Mot slutten av første sett så Ruud ut til å ha kommet i gang. Han kjempet inn redusering til 2-5, og han spilte seg til sin første bruddmulighet i neste game. Den fikk han ikke uttelling på, og Klizan kunne innkassere første sett med sifrene 6-2.

Ruud kjempet
I andre sett var nordmannen på gang. Det viste han ved å ta første game blankt. Da Ruud servet på 1-1 måtte han bite tenna sammen. Det norske stortalentet reddet hele seks(!) bruddmuligheter før han til slutt vant gamet. Det så lyst ut for Ruud i andre sett.

Så kom bruddet for Klizan. Slovaken fikk det viktige første bruddet på stillingen 3-3. Gamet før hadde Ruud tre bruddmuligheter på rad på stillingen 40-0, men da han ikke fikk uttelling svarte Klizan nådeløst i det påfølgende gamet. 

Nordmannen hang absolutt med, men det ikke ble uttelling på hans to bruddmuligheter på stillingen 4-5. Dermed var det Klizan som vant andre sett også.

Ruud tapte dermed 2-6 og 4-6 for sterke Klizan, men leverte et godt andre sett som han kunne vunnet. Det ble ikke et nytt lyspunkt for Casper Ruud da han ble slått ut i første runde i Challenger-turneringen i Roma.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788