Casper Ruud

Formsterk tysker ble for sterk for Ruud

Casper Ruud klarte ikke å ta seg videre fra kvartfinalen i ATP Challenger-turneringen i Sibiu.

Casper Ruud klarte ikke å ta seg videre fra kvartfinalen i ATP Challenger-turneringen i Sibiu.

Den norske 18-åringen imponerte fredag da han for første gang siden april slo en spiller som er rangert høyere enn seg selv i Roberto Carballes Baena, nummer 104 i verden.

I lørdagens kvartfinale, som egentlig skulle bli spilt fredag, ventet nok en tøff utfordring i Maximilian Marterer. Tyskeren er nummer 121 i verden og vant i forrige uke sin tredje Challenger-tittel – den første for året.

Ruud viste også i det første settet mot Marterer at han var på gang. Unggutten spilte i perioder svært bra, spesielt på egen serve. På 4-4 ble han derimot brutt til 4-5, men slo tilbake med umiddelbart og utlignet til 5-5. Settet gikk til tiebreak. Der ble Marterer for sterk. Tyskeren tapte ikke poeng på egen serve og stjal ett poeng på Ruuds serve, noe som var nok til å sikre seg 7-4 i tiebreaket.

I det andre settet klarte ikke Ruud å holde opp samme nivå som i det første settet. Unggutten ble tidlig brutt og kom seg aldri tilbake. Snarøya-gutten tapte sett nummer to 3-6 og viste flere ganger frustrasjon i løpet av settet.

Nå venter en turnering i Roma neste uke, før det er tre til fire uker med tøff trening som gjelder, og kanskje en rolig uke til slutt. Deretter går turen til Sør-Amerika for å avslutte sesongen med en del Challenger-turneringer der.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788