Stokke taklet favorittstempelet og sikret seg NM-tittelen: – Glad for at jeg presterer på hjemmebane

av | 12 august, 2017 - 15:46 | Melanie Stokke, Norsk

Melanie Stokke var favoritten foran norgesmesterskapet, men fikk motstand av Malene Helgø i finalen. Likevel sikret 20-åringen seg NM-tittelen.

Melanie Stokke sikret NM-tittelen. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Melanie Stokke var favoritten foran norgesmesterskapet, men fikk motstand av Malene Helgø i finalen. Likevel sikret 20-åringen seg NM-tittelen.

Stokke vant norgesmesterskapet i Frognerparken for første gang i karrieren. Nordstrand-spilleren taklet presset i finalen og gjorde det hun skulle mot Helgø.

– Jeg må si at det er en stor glede å vinne. Jeg er veldig glad for å spille foran kjente, og de som heier på meg eller bare elsker tennis. Da synes jeg bare det er fantastisk. Det er en fin setting, og da er jeg glad for å prestere, sier Stokke til Tennis-Norge etter kampen.

Motstand
Stokke seilte enkelt gjennom turneringen fram til finalen. I semifinalen hevet hun seg og vant hele 6-0, 6-0 over Caroline Rohde-Moe i det som var forventet i bli en tøffere kamp enn i rundene før. I finalen ble det derimot større motstand fra Helgø i en god og jevn kamp. Stokke endte opp med seier 6-4, 6-3 etter å ha brutt på 5-4 i første sett og to ganger tidlig i det andre settet.

– Jeg merket det på nervene og ikke minst spillet at det betydde mer nå. Det var ikke det samme som hittil i turneringen. Det var definitivt mer motstand fra Malene og hvis jeg ikke holdt nervene i sjakk, så kunne hun ha gjort det jevnere. Ble jeg for passiv og tenkte resultat, så kom hun inn i det, sier Stokke.

Malene Helgø gjorde en god kamp i finalen. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Helgø, som i det andre settet var på vei inn igjen i kampen, var ikke kvass nok på de viktige poengene i semifinalen.

–Jeg ga henne kamp og startet bra, men så mistet jeg rytmen og kom ikke inn igjen før ut i andre settet. Jeg ga alt jeg kunne i hvert fall, men hun spilte veldig bra. Hun er tre år eldre og har kanskje mer erfaring på de viktige ballene, så jeg skal jobbe videre og så tar jeg det neste gang, sier Helgø til Tennis-Norge.

Betyr mye
Stokke har sjelden vært i en posisjon der hun har vært favoritt. Derfor betyr det mye for den unge jenta og takle presset i Frognerparken.

– Det har mye å si for det mentale. Jeg synes det er kult at jeg kommer hjem og presterer så bra, at jeg ikke blir påvirket av hva andre tror og hva som kan gå galt, sier Stokke.

Selv har Stokke prøvd å ikke bry seg om favorittstempelet og har ikke likt å bli kalt favoritt. Likevel kjente hun på presset lørdag.

– Spesielt i finalen føler man det. Jeg hater å bli nummer to, så det er mer press i finalen. Da vil man prestere best mulig og kapre tittelen, sier Stokke.

 

Relaterte artikler

Tennisspillere som går til padel

Tennisspillere som går til padel

Les hvorfor padel tiltrekker seg tidligere og nåværende tennisstjerner – fra reduserte fysiske krav til den strategiske bruken av banens vegger.

Relaterte artikler

Tennisspillere som går til padel

Tennisspillere som går til padel

Les hvorfor padel tiltrekker seg tidligere og nåværende tennisstjerner – fra reduserte fysiske krav til den strategiske bruken av banens vegger.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv