Melanie Stokke

Stokke hevet seg mot tøffere motstand – klar for NM-finale mot Helgø

Melanie Stokke spilte en meget god kamp mot Caroline Mürer Rohde-Moe i semifinalen i NM. Hun møter Malene Helgø i finalen.

Melanie Stokke spilte en meget god kamp mot Caroline Mürer Rohde-Moe i semifinalen i NM. Hun møter Malene Helgø i finalen.

Den norske 20-åringen var storfavoritt også i semifinalen og gjorde ingen feil. Det at motstanden var litt hardere i semifinalen gjorde bare Stokke enda bedre i den TV-sendte kampen.

– Jeg spilte veldig solid. Jeg var på hver ball. Jeg følte at jeg fikk mer motstand, og det trigget meg mer. Det var veldig gøy, sier Stokke til Tennis-Norge etter kampen.

– God kamp
Det hele endte faktisk med at Stokke vant 6-0, 6-0 over Rohde-Moe. Ifølge Nordstrand-spilleren handlet det ikke om at motstanderen spilt en dårlig kamp.

– Jeg føler at resultatet kan høres veldig overlegent ut, men Caroline ga meg en god kamp, og da hevet jeg mitt nivå, sier Stokke.

Rohde-Moe, som har trent litt med Stokke ved noen anledninger, håpet på gi mer motstand enn hva hun fikk ut i fredagens semifinale.

– Jeg forventet at det skulle bli tøft, men jeg hadde håpet at jeg kunne spilt litt bedre. Jeg følte at jeg ikke fant helt flyten på noen måte, selv om det var jevne game noen ganger. Hun er veldig god, sier Rohde-Moe til Tennis-Norge.

Helgø solid
Malene Helgø møtte Andrea Raaholt i den andre semifinalen. Det var på forhånd forventet en jevn kamp, men Helgø skilte seg tidlig ut i oppgjøret. I første settet ledet 17-åringen 4-0, men Raaholt hentet inn ledelsen. Likevel vant Furuset-spilleren settet 6-4, og i det andre sett knuste hun til med 6-1.

– Jeg startet veldig bra, jeg fulgte planen min, men så kjente jeg litt på nervene på 4-0, da ble det litt mye feil. Jeg klarte å ta meg sammen og dra i land første sett. Så fortsatte jeg i samme spor i andre sett og gjorde det litt lettere, sier Helgø til Tennis-Norge.

Helgø har nå vunnet ni singlekamper på rad i NM. Talentet vant nemlig NM i 2015, men stilte ikke opp i fjor. I tillegg har hun tidligere i karrieren spilt to ganger mot Raaholt, men da har det endt med tap begge gangene.

– Det føles veldig godt. Jeg har aldri slått Andrea før, så det er veldig deilig og kjenne at jeg har blitt bedre. Det er alltid gøy å spille finale i Frognerparken, sier Helgø.

– Hun har presset
Dermed blir det finale mellom Stokke og Helgø. Førstnevnte vil fortsatt være favoritt til å ta tittelen, men får trolig sin tøffeste kamp i turneringen så langt.

– Det blir en interessant kamp. Hun har presset på seg og gjør det bra på seniornivå, men jeg føler at jeg har god sjanse for det om. Jeg er i god form. Jeg håper å kunne slippe meg løs, sier Helgø

Stokke håper derimot at hun ikke blir påvirket av presset. Nordstrand-spilleren har holdt alt på avstand så langt i turneringen og håper å gjøre det også lørdag.

– Nøkkelen er å tenke at det ikke er en finale, det er bare å spille som om det er samme kamp som jeg har spilt hittil. Jeg har prøvd å ikke tenke så mye, bare spilt mitt spill, og det skal jeg ta med meg i morgen, sier Stokke.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788