Andrea Raaholt

Raaholt spilte seg til semifinale: – Gått bedre og bedre

Andrea Raaholt ble første kvinne klar for semifinale i NM og har spilt bedre utover i mesterskapet.
Andrea Raaholt klar for semifinale. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Andrea Raaholt ble første kvinne klar for semifinale i NM og har spilt bedre utover i mesterskapet.

Den norske 21-åringen startet mesterskapet litt tungt med et sett-tap for 15-åringen Sarina Reinertsen. I andre runde ble det seier 6-3, 6-1 over Ine Soltveit Stange, mens i kvartfinalen ble Sangeeta Roopan slått 6-0, 6-0.

– Jeg følte det gikk bra, jeg holdt fokus i denne kampen. Jeg føler det har gått bedre. Det var mye spenning i starten og nå har fått mer kontroll på det, sier Raaholt til Tennis-Norge.

Raaholt spiller til vanlig internasjonale turneringer og er en av favorittene i norgesmesterskapet. Så langt har jenta fra Drammen vært storfavoritt i alle kampene hun har spilt.

– Jeg må inn å gjøre jobben uansett. De er bra og alle her kan spille god tennis, så utfordringen er å holde fokus, sier Raaholt.

I semifinalen, som blir sendt direkte på NRK,  blir Malene Helgø motstander. Norgesmesteren fra 2015 vant 6-0, 6-1 over Milica Mitrovic.

– Jeg spilte veldig bra. Jeg var veldig på, veldig fokusert. Jeg hadde veldig god kontroll, sier Helgø til Tennis-Norge.

Storduell
Dermed er det duket for et oppgjør mellom to av favorittene i semifinalen. Både Raaholt og Helgø har erfaring internasjonalt nivå.

– Det blir en litt annen kamp, så det blir gøy. Det blir viktig å fighte på hvert poeng. Jeg er avhengig av sponsor, så TV-kamp er gøy. Jeg har ikke spilt NM på noen år, så det er gøy å være her. Jeg er for å gå hele veien, sier Raaholt.

– Andrea er en veldig god spiller, så jeg må være 100 prosent fokusert for å ta den. Jeg skal lade opp til i morgen og legge meg tidlig. Jeg kjenner til henne og vet litt hvordan hun spiller, så jeg skal legge opp en plan sammen med treneren min. Jeg har troa, jeg stiller opp for å vinne.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788