Sarina Reinertsen

Reinertsen (15) imponerte mot Raaholt: – Jeg er ganske heldig

I fjor møtte Serina Reinertsen sterke Ulrikke Eikeri i NM, mens i år stod Andrea Raaholt for tur, og 15-åringen imponerte i store perioder.
Sarina Reinertsen i aksjon. Foto: Odd-Sølve I. Grannes, Tennis-Norge.

I fjor møtte Serina Reinertsen sterke Ulrikke Eikeri i NM, mens i år stod Andrea Raaholt for tur, og 15-åringen imponerte i store perioder.

Reinertsen hang allerede med på et høyt tempo som 14-åring mot Eikeri i 2016, selv om det endte med tap 0-6, 1-6. I årets NM hang hun langt bedre med mot Raaholt, som lenge har vært rangert blant de 1000 beste i verden, men for øyeblikket ikke har WTA-poeng.

– Jeg er ganske heldig som får spille mot slike spillere, sier Reinertsen til Tennis-Norge.

Fighter
Stortalentet viste allerede fra start av at hun hadde planer om å henge med. Reinertsen vant nemlig det aller første gamet, men det første settet gikk likevel feil vei. Raaholt sikret de neste seks gamene og vant det første settet 6-1 på rundt 20 minutter.

Da trodde de fleste i Frognerparken, inkludert Reinertsen selv, at kampen raskt skulle bli ferdig, men den unge jenta viste en enorm innsatsvilje i det andre settet.

Andrea Raaholt gikk videre. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

15-åringen fikk tidlig føringen i settet. Reinertsen hang godt med på et høyt tempo og slo knapt feil. Raaholt fikk svært mange baller igjen, flere ganger etter ypperlig forsvarsspill fra Reinertsen. U14-mesteren fra 2016 kjempet og kjempet og vant til slutt settet 7-5.

– Jeg trodde det skulle gå raskt etter det første settet, men tenkte at jeg ikke måtte gi opp, selv om jeg hadde vondt etter hvert poeng. Jeg klarte knapt å puste etter poengene, sier Reinertsen, som fikk det for tøft i sett nummer og tapte 0-6.

– Jeg må jobbe med å holde bedre ut i kampene, konkluderer Reinertsen.

U16-klassen
Senere i norgesmesterskapet skal Reinertsen spille NM for både U16-klassen og juniorer. Der har hun større ambisjoner.

– Da slippet jeg å møte slike altfor gode spillere som dette, så jeg håper å ikke tapte i første runde. Selv om jeg slo Raaholt i et sett, betyr ikke det at jeg bare kan gå å vinne mot alle i disse klassene, sier Reinertsen.

Raaholt møter Ine Soltveit Stange i andre runde av NM.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788