Johanna Konta

Konta gleder det britiske hjemmepublikummet

Johanna Konta ble første kvinnelige britiske semifinalisten i Wimbledon siden 1977.

Johanna Konta ble tirsdag den første kvinnelige britiske semifinalisten i Wimbledon siden 1977.

26-åringen fra Storbritannia hindret Simona Halep i å bli verdensener ved å vinne kvartfinalen i Wimbledon mot den amerikanske jenta i en svært jevn kamp. Konta vant oppgjøret 6-7 (2-7), 7-6 (7-5), 6-4.

– Publikum var helt utrolige. Jeg synes kanskje de var i overkant entusiastiske i deler av kampen, men jeg kan ærlig talt ikke klage over støtten og den gode følelsen de ønsket meg, sa Konta etter kampen, ifølge The Independent.

Williams stoppet Ostapenko
Jelena Ostapenko vant Roland Garros og hadde vunnet elleve kamper på rad. Venus Williams ønsket og stoppe rekken, og veteranen klarte det også. 37-åringen, som har vunnet Wimbledon hele fem ganger, vant 6-3, 7-5.

– Jeg tenker ikke over alderen min. Når du er ute der, så tenker du bare på det eneste du kan kontrollere; meg selv. Jeg føler meg i stand til å gjøre det, for å være ærlig, og sterk. Så uansett hva slags alder jeg har, så er jeg en tittelutfordrer om jeg føler meg slik, sa Williams etter kampen, ifølge The Guardian.

Garbine Muguruza fortsetter også å imponere. Spanjolen, som var i finalen i 2015, slo russiske Svetlana Kuznetsova. Den russiske jenta var i sin første Wimbledon-kvartfinale på ti år, men måtte se seg slått 3-6, 4-6 av Muguruza.

– Det er mye som må stemme om jeg skal vinne. Jeg føler meg ganske bra: Jeg er aggressiv og gjør ikke så mange feil, som jeg noen ganger gjør. Jeg er også fysisk sterk, sa Muguruza.

Rybarikova overrasker
Men den store sensasjonen i årets Wimbledon er uten tvil Magdalena Rybarikova. 28-åringen er bare nummer 87 på verdensrankingen og har aldri tidligere vært lengre enn tredje runde i en Grand Slam-turnering. Nå er den slovakiske jenta i semifinale etter å ha slått Coco Vandeweghe 6-3, 6-3.

– Jeg kan ikke tro at jeg er en Wimbledon-semifinalist. Jeg må sove for å tro det. Jeg er så glad og takknemlig. Jeg har hatt en veldig tøff periode og nå er jeg her, sa Rybarikova.

Tirsdagens resultater før for øvrig til at Karolina Pliskova blir ny verdensener.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788