Casper Ruud

Ruud med gunstig trekning i Lyon

Casper Ruud møter flere sterke spillere i ATP Challenger-turneringen i Lyon, men har på papiret fått en ny god trekning i Lyon.

Casper Ruud møter flere sterke spillere i ATP Challenger-turneringen i Lyon, men har på papiret fått en ny god trekning i Lyon.

Kommende uke spiller den norske 18-åringen en ny turnering etter å ha vært hjemme i Norge i to uker for å trene og lade batteriene etter en vår preget av mange turneringer med flere oppturer og noen nedturer. Nå er han klar for spill igjen.

Det skjer i en Challenger-turnering på grus i Lyon. Ruud er fjerdeseedet i turneringen og er i første runde trukket opp mot italienske Lorenzo Giustino, nummer 175 i verden, noe som også er hans beste plassering noensinne i karrieren.

25-åringen røk ut i første kvalifiseringsrunde i Roland Garros, men tok seg til semifinale i Challenger-turneringen i Heilbronn, der Ruud røk ut i kvartfinale, uken før Roland Garros. I forrige uke var italieneren i semifinale i en Challenger-turnering i Vicenza, så Giustino har hatt gode resultater den siste tiden.

Skulle det bli seier er Jan Satral den best rangerte spilleren Ruud kan møte i andre runde. Tsjekkeren er nummer 161 i verden og har på sitt beste vært nummer 136. 26-åringen tapte kvalifiseringsfinalen i Roland Garros i tiebreak i tredje sett. Også han var i semifinalen i Vicenza.

I en eventuell kvartfinale er sjuendeseedede Duckhee Lee, som Ruud slo i Challenger-turneringen i Budapest tidligere i år, best rangerte mulige motstander med 131.-plass. Andreseedede Marcel Granollers, nummer 77 i verden og tidligere nummer 19, er best rangerte motstander unggutten kan møte før finalen.

Turneringens best rangerte spiller kan Ruud ikke møte før i en finale. Det er Horacio Zeballos, nummer 65 i verden, som tok seg helt til fjerde runde i Roland Garros, der han tapte for Dominic Thiem.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788