Ruud om Australian Open-finalen: – Det er en drøm

av | 28 januar, 2017 - 16:44 | Australian Open, Casper Ruud, Grand Slam, Internasjonalt, Norsk

Casper Ruud er glad for at både Roger Federer og Rafael Nadal har vist at de fortsatt hører hjemme i verdenstoppen gjennom Australian Open.

Roger Federer er tilbake i en Grand Slam-finale. Foto: Vinod Divakaran (CC 2.0)


Casper Ruud er glad for at både Roger Federer og Rafael Nadal har vist at de fortsatt hører hjemme i verdenstoppen gjennom Australian Open.
Den norske 18-åringen har tidligere uttalt at han er en Rafael Nadal-fan. At spanjolen etter to hele sesonger med kvartfinaleplass som det beste resultatet i en Grand Slam-turnering har kommet tilbake, gleder stortalentet. Men også Federers comeback setter unggutten pris på.
-Det er en drøm at de har kommet tilbake. Nadal er ikke så gammel, men har ikke vært der på en stund, så det er kult å se at han etter en del skader likevel kommer tilbake og spiller ekstremt bra tennis. Det handler nok litt om at jeg har Nadal som favoritt, men dette blir også kanskje den siste kampen i en finale mellom dem, sier Casper Ruud til Tennis-Norge.
-Vært nærme
Roger Federer har på en annen side, utenom i 2016-sesongen, hele tiden vært helt i verdenstoppen. Sveitseren var i semifinalen i de to Grand Slam-turneringene han deltok i fjor og tapte finalen to ganger i 2015. Med siste Grand Slam-tittel tilbake i 2012, har det derimot gått lenger tid fra Federers siste seier enn Nadals i 2014. Far Christian Ruud er imponert over returen til den ypperste verdenseliten.
-Begge to har overrasket seg selv ettersom de har hatt skadeproblemer, men da Djokovic og Murray falt ut så tidlig, åpnet muligheten seg for det. De beste blir ofte bedre og bedre utover i turneringen, så hvis Federer hadde møtt Djokovic eller Murray er det ikke sikkert Federer hadde vunnet, fordi han har ikke slått dem i en finale på mange år. Vi var jo redde for at Stanislas Wawrinka, som ofte blir bedre og bedre, skulle så han ut, sier Christian Ruud til Tennis-Norge.
Likevel roser Christian Ruud det de levende tennislegendene har fått til i årets første Grand Slam-turnering. Norges beste rangerte tennisspiller gjennom tidene rakk så vidt noen ballvekslinger med Federer før han la opp, men har observert karrieren til både Federer og Nadal som nøytral tennisfan.
-Jeg synes de er de to beste gjennom tidene. Jeg er fan av begge to, men jeg holder en knapp på Federer. Jeg føler han har vært så nære tidligere, så jeg unner han det før han kanskje legger opp. Får han et vanvittig år og kroppen ikke er helt 100 prosent, så er det ikke helt usannsynlig, sier Christian Ruud.
-Elegant
Statistisk har Nadal overtaket på Federer med 23 seire mot 11. Ni av seirene har kommet på hard court, Federer har vunnet sju av sine elleve seire mot Nadal på nettopp hard court. Nadal har vanligvis vært allere best på grus.
-De er veldig forskjellige. Federer er elegant med lange baller og god fart på ballen. Nadal står mer bak og slår hardt med masse topspin, og bruker mye krefter, men det er effektivt når han får det til. Det er tungt å spille mot Nadal. Jeg tror Federer har muligheten til å slå Nadal, komme på nettet, prøve å korte ned poengene, men jeg synes begge spilte veldig bra i semifinalen. Jeg gleder meg, avslutter Christian Ruud.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Tapte finalen

Tapte finalen

Stefanos Tsitsipas slo Casper Ruud i finalen av Monte Carlo Masters – vant tittelen for tredje gang i fyrstedømme.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv