Sunde Bratholm nær ny senasjon: – Jeg henger med

av | 20 oktober, 2016 - 19:53 | Norsk

Simen Sunde Bratholm imponerte mot førsteseedede Lucas Miedler i kvartfinalen i Collector Norwegian Open, men det holdt ikke helt inn.

Simen Sunde Bratholm var nær en ny sensasjon. Foto: Espen Hildrup.

Simen Sunde Bratholm var nær en ny sensasjon. Foto: Espen Hildrup.


Simen Sunde Bratholm imponerte mot førsteseedede Lucas Miedler i kvartfinalen i Collector Norwegian Open, men det holdt ikke helt inn.
Miedler er førsteseedet i Futures-turneringen i Oslo med sin 438.-plass i verden. På sitt beste i 2015 var østerrikeren nummer 374, men 20-åringen har kun vunnet én Futures-turnering i karrieren. Seieren kom i 2015. For to uker siden tok han seg til semifinale i en turnering i Kroatia.
Sunde Bratholm spiller sin første hovedrunde i en Futures-turnering og hadde allerede før kvartfinalen spilt langt over forventning. Aldri tidligere har han møtte en så godt rangert spiller, uten at det lot seg merke i kampen.
-Jeg er aldri fornøyd med å tape, men jeg gjør en grei match. Jeg føler jeg har noen muligheter til å ta det, for han er litt shaky i avgjørende øyeblikk. Jeg har aldri spilt mot en så god tidligere, så det går litt på valg, for jeg føler at jeg henger med, sier Bratholm til Tennis-Norge.
Jevnt
Det første settet ble svært jevnt. Duoen fulgte hverandre som skygger gjennom hele settet. Ingen klarte å bryte på motstanderens serve, selv om Miedler hadde fire breakballer. Sett nummer én gikk til tiebreak, og der fikk Bratholm en dårlig start. Unggutten havnet under 0-3, men spilte meget sterkt og kjempet seg tilbake. Nordmannen vant tiebreaket 7-5.
-Det første settet var bra. Da får jeg til mitt eget spill, selv om jeg fra starten av føler meg litt sliten fra tidligere, sier Bratholm
I det andre settet fikk Bratholm det tyngre. Den unge nordmannen ble brutt til både 1-3 og 1-5, og klarte ikke å innhente forspranget. Det endte i 2-6-tap og et avgjørende siste sett.
Sett nummer tre var jevnt, men på 2-2 brøt Miedler til 3-2. Bratholm fikk to breakballer på Miedlers serve etterpå, men østerrikeren avverget dem og beholdt forspranget. Til slutt vant Miedler 6-2.
-I de to siste settene begynner jeg å serve litt dårligere og gjør litt upressede feil, noe som gjør at han får øke tempoet. Jeg skulle bare ikke latt han breake meg så tidlig i de to siste settene, sier Bratholm.
Med neste uke
Også i neste uke får Bratholm innpass i hovedrunden i Futures-turneringen i Oslo. Da får han en sjanse til å imponere. 17-åringen er foreløpig usikker på om han spiller den siste turneringen, ettersom han etter planen skal spille en juniorturnering.
-Jeg føler jeg er blant de bedre i turneringen og at jeg kan slå hvem som helst, så jeg håper å bygge på dette i neste uke. Nå skal slappe av litt, så begynner treningen inn mot neste uke snart, sier Bratholm.
Unggutten har vist stor framgang i det siste. Det begynte da han vant en Grade 5-juniorturnering i Sverige i augst, før han fulgte opp med seier i en Grade 4-juniorturnering i Malaysia i oktober. Det hele har toppet seg med innsatsen på hjemmebane.
 

Relaterte artikler

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv