Durasovic misset finale i tiebreak i tredje sett

av | 21 oktober, 2016 - 19:04 | Norsk, Viktor Durasovic

Viktor Durasovic møtte Lucas Miedler til en jevn og spennende semifinale, men trakk til slutt det korteste strået.

14563295_1280135232037934_8767944901068649731_n-2
Viktor Durasovic møtte Lucas Miedler til en jevn og spennende semifinale, men trakk til slutt det korteste strået.
Miedler er førsteseedet i Futures-turneringen i Oslo med sin 438.-plass i verden. På sitt beste i 2015 var østerrikeren nummer 374, men 20-åringen har kun vunnet én Futures-turnering i karrieren. Seieren kom i 2015. For to uker siden tok han seg til semifinale i en turnering i Kroatia.
Durasovic har vært i to semifinaler tidligere i år. En har endt i seier og en med tap. I årets eneste finale ble det tap, og gikk akkurat glipp av en ny mulighet.
God kamp
Durasovic begynte det første settet og hadde intiativet. På 2-2 brøt nordmannen Miedler og holdt serven etterpå. På 3-4 brøt derimot østerrikeren tilbake. På 5-6 gjorde Durasovic noen enkle feil, blant annet en dobbeltfeil og Miedler fikk tre settballer. Oslo-gutten avverget to av dem, men måtte til slutt se seg slått 5-7 i det første settet.
I det andre settet var det jevnt. Begge virket å ha god kontroll på egen serve, men på 3-3 sviktet Miedler. 20-åringen gjorde tre enkle feil, før han vartet opp med en dobbelt og ga Durasovic muligheten til å komme tilbake i kampen. Denne gangen klarte nordmannen å beholde ledelsen og bryte en gang til. Dermed sikret han et avgjørende sett.
Sett nummer tre startet ikke bra for Durasovic. Nordmannen hadde to muligheter til å bryte på 2-1, men Miedler reddet seg inn. På Durasovic´s påfølgende serve fikk østerrikeren tre breakballer og utnyttet den første. Durasovic viste mental styrke da han brøt tilbake like etterpå.
Det var tydelig at nervene spilte begge et puss mot slutten av det tredje settet. I det neste gamet brøt Miedler tilbake, før Duraovic klarte det samme, og det stod 5-5. Da holdt Durasovic serve igjen og gikk opp til 6-5, men også Miedler taklet presset, og det gikk til tiebreak. Tiebreaket var jevnt, men til slutt tapte nordmannen 5-7.
Italiener i finalen
I finalen for Miedler venter italienske Lorenzo Frigerio, som ikke har tapt et eneste sett i turneringen. 27-åringen er nummer 546 i verden, noe som er hans foreløpig beste plassering i karrieren og er tredjeseedet i turneringen. Durasovic har møtt italieneren en gang tidligere i år. Da endte det med tap 6-7 (3-7), 3-6.
Senere fredag spiller Durasovic doublefinale med nettopp Miedler mot svenskene Robin Thour og David Norfeldt.
 

Relaterte artikler

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv