Durasovic kjempet seg til semifinale: – Jeg ble litt stresset

av | 20 oktober, 2016 - 17:07 | Norsk

Viktor Durasovic spilte en svært solid kamp mot Quinton Vega og tok seg videre til semifinale i Collector Bank Norwegian Open.

Viktor Durasovic er klar for semifinale. Foto: Espen Hidlrup.

Viktor Durasovic er klar for semifinale. Foto: Espen Hildrup.


Viktor Durasovic spilte en svært solid kamp mot Quinton Vega og tok seg videre til semifinale i Collector Bank Norwegian Open.
Den norske 19-åringen hadde ikke tapt et eneste sett så langt i Futures-turneringen i Oslo. I første runde var det landsmann Marcus Anker Aarthun Sulen som fikk gjennomgå med 6-1, 6-1, mens i andre runde slo nordmannen Marcus Månsson 7-5, 6-1.
I torsdagens kvartfinale så det ut som amerikanske Vega, nummer 1033 i verden, skulle bli slått greit, men Durasovic fikk etter hvert en langt tøffere kamp enn ventet. Likevel ble det semifinaleplass.
-Det føles litt blandet, men det var godt å dra det i land. Jeg synes jeg gjør en grei kamp på egne server, men det er fortsatt noe jeg må jobbe med. Noen games var likevel veldig bra, sier Durasovic til Tennis-Norge etter kampen.
Drømmestart
I det første settet gikk alt i Durasovic´s vei. Unggutten gjorde et meget godt sett fra start til slutt. Stortalentet lot ikke Vega få et eneste game iløpet av sett nummer én og vant solide 6-0 etter glimrende spill.
-Jeg føler jeg nesten gikk det settet for lett. Det var ikke 6-0 på 20 minutter. Det var mange jevne game, sier Durasovic.
Durasovic fikk mer motstand i det andre settet, blant annet fordi Vega hevet nivået sitt. 23-åringen klarte endelig å vinne games på egen serve allerede fra start av og fikk fornyet håp. Durasovic spilte derimot fortsatt godt på egen serve. Ikke før Durasovic lå under 5-6 fikk Vega sine første breakballer i kampen, men amerikaneren misbrukt den første, for så å sette den andre med en ball som så ut til å være utenfor linja, uten at dommeren så det. Dermed ble det et tredje sett.
-Jeg klarte aldri å breake han, og så var jeg litt uheldig med dommeravgjørelsen da han breaket meg på slutten, men sånt skjer. Jeg ble litt stresset i settet, sier Durasovic.
I sett nummer tre fikk Durasovic brudd på første forsøk. Det var nok til å sikre seieren, for Vega fikk aldri breakball i det avgjørende sett. Oslo-gutten sikret seg til slutt kampseieren med 6-4 i det tredje settet. Iløpet av kampen hadde Durasovic 20 break-muligheter, men vant bare fire av dem. Han satte seks serveess.
-Jeg fikk det tidlige breaket, men klarte ikke å gjøre det igjen. Da var det vanskelig å spå om han skulle komme tilbake, sier Durasovic.
Norsk semifinale?
I semifinalen møter Durasovic vinneren i kvartfinalen mellom Simen Sunde Bratholm og førsteseedede Lucas Miedler. Oslo-gutten har vist grei form etter sommeren og har tatt seg til en semifinale og en finale i to Futures-turneringer.
-Det er deilig å være i semifinalen. Det har ikke vært altfor mange av dem år, avslutter Durasovic.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ute av French Open

Ute av French Open

Det ble dessverre en kjapp exit i singles for Nicolai Budkov Kjær i French Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv