Bratholm sjokkerte på hjemmebane: – Utrolig deilig

av | 18 oktober, 2016 - 14:41 | Norsk

Simen Sunde Bratholm spilte seg inn på verdensrankingen og tok en senasjonell seier mot sjetteseedede Fabrizio Ornago, nummer 764 i verden, i Collector Norwegian Open.

Simen Sunde Bratholm tok seg videre til andre runde i Oslo. Foto: Espen Hildrup.

Simen Sunde Bratholm tok seg videre til andre runde i Oslo. Foto: Espen Hildrup.


Simen Sunde Bratholm spilte seg inn på verdensrankingen og tok en senasjonell seier mot sjetteseedede Fabrizio Ornago, nummer 764 i verden, i Collector Norwegian Open.
Ornago er rangert som nummer 764 i verden og har aldri vært høyere enn nummer 763 i verden. 24-åringen har hatt bra framgang i år og rykket opp fra en 1609.-plass på verdensrankingen ved utgangen av 2015.
Bratholm kom inn i hovedrunden på wildcard og har aldri tidligere spilt hovedrunde i en Futures-turnering. De foregående årene i Oslo har unggutten måtte nøye seg med å spille kvalifisering, uten å ta seg videre. Han har dermed aldri tatt ATP-poeng tidligere.
-Jeg spilte veldig bra, og dette føles utrolig deilig å ta min første poeng. Jeg var veldig nervøs, og det gikk mye tanker igjennom hodet mitt. Dette var min første kamp i en hovedrunde, sier Bratholm til Tennis-Norge.
Kjempekamp
17-åringen fikk en drømmestart på det første settet. Den unge nordmannen brøt Ornago på første forsøk, og fulgte opp med å vinne på egen serve. På 4-2 to hadde italieneren fire breakballer, men Bratholm viste mental styrke og avverget dem alle. Etterpå fulgte han opp med et nytt brudd og vant settet 6-2.
-Jeg gikk ut og hadde mye selvtillit. Jeg fikk et tidlig brudd. Jeg fikk spilt mitt eget spill og fikk lagt opp til spill mot nett, sier Bratholm.
I det andre settet spilte Bratholm jevnt med Ornago og fortsatte det solide spillet sitt. På 3-3 grep Bratholm muligheten da han kunne bryte og gikk opp til 4-3. På 5-4 servet Bratholm for kampen, men Ornago viste stryke da det gjaldt som mest og brøt nordmannen til 5-5.
Bratholm lot seg på ingen måte stoppe av det og brøt knallsterkt tilbake til 6-5 umiddelbart, men på ny på egen serve ble han brutt igjen, og det endte i tiebreak. 17-åringen tok de fire første poengene i tiebreaket og slapp aldri Ornago inn på seg. Bratholm sikret avansement med 7-3 i tiebreaket og tok sitt første ATP-poeng.
-Jeg var litt «shaky» i perioder da han brøt meg tilbake, men jeg gjorde et godt tiebreak, sier Bratholm.
Form
Bratholm har vist god form i det siste. Etter en trå sesongstart imponerte han med å vinne en Grade 5-juniorturnering i august etter NM. For litt under to uker siden vant han sin første Grade 4-turnering i Malyasia og fulgte opp med kvartfinale i en Grade 3-turnering uken etter.
-Jeg har blitt mye bedre mentalt i det siste. Dette gir mye motivasjon og selvtillit, sier Bratholm.
Formen har Oslo-gutten tydelig tatt med seg inn i Collector Bank Norwegian Open. Bratholm spilte en glimrende kamp og frustrerte tydelig Ornago, som aldri hadde intiativet i kampen.
Seieren betyr at Norge også er garantert en nordmann i kvartfinalen på hjemmebane. Bratholm møter nemlig vinneren av oppgjøret mellom nordmennene Fredrik Ask og Joachim Bjerke.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norgesmesterne 2024

Norgesmesterne 2024

Victor Durasovic og Mille Hågensen ble NM mestere i senior singles i Frognerparken på lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv