Ruud knuste nummer 124 i verden: – Det var veldig, veldig bra

av | 7 september, 2016 - 12:39 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud spilte en meget god kamp i andre runde av ATP Challenger-turneringen i Sevilla, og tok en overlegen seier over godt rangerte Andrej Martin.

Casper Ruuds eventyr fortsetter. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Casper Ruuds eventyr fortsetter. Foto: Odd-Sølve I. Grannes


Casper Ruud spilte en meget god kamp i andre runde av ATP Challenger-turneringen i Sevilla, og tok en overlegen seier over godt rangerte Andrej Martin.
-Det var en bra kamp. Jeg føler ikke det var 100 prosent feilfritt, men det det var en veldig, veldig bra kamp. Jeg er veldig fornøyd, sier Ruud til Tennis-Norge.
Den norske 17-åringen har allerede imponert ved å ta seg til den andre runde, og det var nesten for mye å forvente at Ruud skulle ta seg enda lengre. Likevel gjorde Ruud nettopp det, og tok seg videre til kvartfinale.
Og det var ingen hvem som helst Ruud rundspilte. For i andre runde sto nummer 124 i verden, Martin, som på sitt beste har vært nummer 98 i verden, på den andre banehalvdelen. Allerede fra start av kunne man ane at dette var kampen norgesmesteren kunne sjokkere i.
Martin har hatt et godt år. I juni kom han til tredje runde i Roland Garros, og slovaken var også i tredje runde i OL. I juli kom han til finalen i en ATP 250-turnering, der han slo ut fire spillere topp 100 på veien.
Storspilte
I det første settet spilte Ruud solid fra start av. Han vant gamene på egen serve, og presset den slovakiske motstanderen hardt med returene sine. Det ga resultater da nordmannen brøt til 3-1. Martin slo ikke tilbake, og unggutten fra Norge vant settet 6-3.
-Jeg følte at han kanskje ble litt sliten etter noen lange ballvekslinger i starten av kampen, og etter det følte jeg at jeg hadde god kontroll, sier Ruud.
Det andre settet startet på best mulig måte for Ruud. Han brøt Martin på første forsøk og fulgte opp med å ta neste game på sin egen serve, før han igjen brøt Martin til 3-0. Martin klarte å heve spillet sitt på 2-5, og brøt Ruud til 3-5, men det ble med det. Ruud slo tilbake på slovakens serve og sikret 6-3 i sett nummer to.
-Jeg ble litt nervøs når jeg skulle serve for kampen på slutten der, men det gikk bra til slutt, sier Ruud.
Mot Martin viste Ruud stor klasse. Den norske tennisspilleren spilte solid på backhand, samtidig som han fikk brukt den sterke forehand sin på en ypperlig måte. Martin ble tidlig i kampen frustrert, og den 26 år gamle slovaken kom seg aldri inn igjen i kampen. Ruud reddet også ni breakballer iløpet av oppgjøret.
-Han ble litt hissig noen ganger, men det måtte jeg bare la være å tenke på og spille videre, sier Ruud.
Mange poeng
Dermed er Ruud i kvartfinale i sin aller første ATP Challenger-turnering i karrieren. Det gir han 17 poeng, pluss fem poeng fra kvalifiseringen, på ATP-rankingen, noe som betyr at Snarøya-gutten aldri har tatt flere ATP-poeng i samme turnering. Det vil føre stortalentet opp blant de 400 beste i verden.
Med den formen Ruud viser for øyeblikket, er det lov å håpe at Norges best rangerte herrespiller går enda lengre i turneringen, men trolig kunne ikke motstanden blitt tøffere i kvartfinalen. Der venter vinneren av oppgjøret mellom førsteseedede Ingio Cervantes, nummer 75 i verden og Christian Garin, nummer 275 i verden.
-Hvis det blir Cervantes, blir det gøy å møte en spiller topp 100, men uansett hvem som vinner, blir det en tøff kamp. Begge to er gode spillere, sier Ruud.
Kun to ganger tidligere har Ruud møtt en spiller topp 200 i verden før oppgjøret med Martin, men da endte det med tap 1-2 for Tatsuma Ito i kvalifiseringen til ATP 1000-turneringen i Miami i februar. Andre gang var i mars mot Ricardas Berankis fra Litauen i Davis Cup. Da var Ruud sjanseløs.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv