– Usikker på om Muguruza har det som skal til

av | 25 juni, 2016 - 00:21 | Grand Slam, Wimbledon

Garbine Muguruza tok sin første Grand Slam-tittel i French Open, men tennisekspert Christer Francke tror ikke spanjolen er sterk nok mentalt til å følge opp seieren i Wimbledon.

Garbine Muguruza tok sin første Grand Slam-tittel i French Open, men tennisekspert Christer Francke tror ikke spanjolen er sterk nok mentalt til å følge opp seieren i Wimbledon.
22-åringen er en av de aller største favorittene i Wimbledon, som starter på mandag, var i sin første Grand Slam-finale i 2015, men tapte for Serena Willimas. I Paris i begynnelsen av juni fikk hun sin revansj da hun gikk til topps i French Open etter å ha slått nettopp Williams, men Francke tror ikke Muguruza er i stand til å gjenta bragden i London.
-Muguruza har ikke spilt så bra på gress, hun ble slått ut i den første runden på Mallorca, men hun var i finalen i Wimbledon i fjor, og siden hun vant French Open, så må vi regne med henne, sier Francke til Tennis-Norge, før han legger til:
-Det virker ut som Muguruza ikke er en spiller som vinner uke inn og uke ute. Hun minner litt om Stanislas Wawrinka, som kan vinne en turnering, så er det en del turneringer som er litt bob-bob. Jeg er litt usikker på stabiliteten hennes, om hun er så tøff i hodet at hun orker å vinne slik som Williams har gjort, og de andre aller beste. Vinner hun, vil hun være helt oppe der blant de store. Noen ganger når man begynne å vinne store titler, endrer man ofte mentalitet og har lyst å vinne flere, mener Francke.

Williams størst favoritt
Serena Williams har tapt to Grand Slam-finaler på rad, mens i US Open for under ett år siden røk hun ut i semifinalen. Eurosports tennisekspert og kommentator holder Williams definitivt som den største favoritten, selv om det er mulig at hun fortsatt sliter med en skade i hoften.
-Williams er sikkert ekstremt hissig på å vinne en Grand Slam nå, noe vi har sagt ganske mange ganger før, hun må jo være det. Slipper hun for lange dueller i de første rundene, hvis hun ikke er helt 100 prosent, kan hun klare å slå ut folk med det kanonspillet sitt i de første rundene, så jeg vil si at hun er favoritt når vi gå inn her igjen, sier Francke.
Selv om eksperten ikke har tro på at Muguruza går helt til topps, holder han henne og Williams som de største favorittene, men også noen navn bak den fryktede duoen blir nevnt.
-Petra Kvitova er ekstremt god på gress og har gjort det bra der før, Lucie Safarova er også god. Angelique Kerber skal gjøre det bra på gress, Agnieszka Radwanska kan gjøre det godt, Belinda Bencic blir sterk. Venus Williams er i form, i bedre form enn på lenge, mens Madison Keys, som akkurat vant en turnering, har et bra spill. Hun spiller skikkelig powertennis, sier Francke.
-Ekstremt åpent
Treneren i Nesøya Tennisklubb, som har jobbet med tennis hele livet, mener egentlig at det er nærmest er umulig å spå utfallet i kvinneklassen. I French Open røk antatte favoritter ut tidlig og mange overrasket med å ta seg langt, blant annet Julia Putinseva, Shelby Rogers og Tsvetana Pironkova, som tok seg til kvartfinale og Kiki Bertens tok seg helt til semifinalen.
-Det er mange der, det er mange som plutselig kan spille bra i Wimbledon. Det er ekstremt åpnet i kvinneklassen. Alle holder på og slår hverandre hele tiden, så det er vanskelig å si. Det blir ekstremt åpent, avslutter Francke.

 
 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Den Hellige Gral

Den Hellige Gral

Centre Court i Wimbledon hører hjemme på FNs liste av bevaringspliktige verdensarv-lokasjoner.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv