Federer stoppet eventyret Willis

av | 29 juni, 2016 - 18:12 | Grand Slam, Internasjonalt, Wimbledon

Sensasjonen Marcus Willis spilte seg opp underveis i kampen mot Roger Federer, men sveitseren ble for sterk og vant i tre strake sett.

Sensasjonen Marcus Willis spilte seg opp underveis i kampen mot Roger Federer, men sveitseren ble for sterk og vant i tre strake sett i andre runde.
Briten, som er nummer 772 på verdensrankingen, var sjanseløs mot Federer, men skapte stor stemning blant publikum, og det er ingen tvil om at Willis har blitt en stor favoritt i tennisverden. 25-åringen showet og fikk jubel for hvert eneste poeng han tok.

Men det hele startet mørkt for Willis. Han tapte hele 0-6 i det første settet, men ga ikke opp av den grunn. I det andre settet hang den nye yndlingen med, men tapte 3-6. I det tredje settet holdt han Federer helt til 4-4, før kreftene tok slutt og sveitseren  sikret seg kampen med 6-4.
Etter kampen handlet mye likevel om Willis. Publikum hyllet briten, som ikke har tjent mer en 500 kroner i år, med stående applaus. I tillegg er han 500 000 kroner rikere, og gjør et byks på rankingen til rundt 440.-plass med 45 nye poeng. Dermed klatrer Willis forbi Norges beste herrespiller Casper Ruud.
Ny Djokovic-seier
Novak Djokovic fortsatt også seiersmarsjen i Grand Slam-turneringer. Serberen tok sin 30. strake seier i Grand Slam-sammenheng, denne gangen mot Adrian Mannarino fra Frankrike i andre runde.
Verdenseneren gikk gjennom de to første settene relativt greit med 6-4, 6-3, før han fikk større kamp i det tredje sett. Det endte med 7-6 (7-5).
-Jeg har store forventninger til meg selv, og jeg er takknemlig for at jeg kan spille så stabilt på dette nivået. 30 strake Grand Slam-seire er noe jeg er stolt av, sa Djokovic etter kamper.
Øvrige resultater i herreklassen, 1. runde:
Bernard Tomic (19), Australia – Fernando Verdasco, Spania 4-6, 6-3, 6-3, 3-6, 6-4
Dominic Thiem (8), Østerrike – Florian Mayer, Tyskland 7-5, 6-4, 6-4
Tomas Berdych (10), Tsjekkia – Ivan Dodig, Kroatia 7-6 (7-5), 5-7, 6-1, 7-6 (7-1)
Jiri Vesely, Tsjekkia – Igor Sijsling, Nederland 6-2, 6-4, 7-6 (9-7)
Alexander Zverev (24), Tyskland – Paul-Henri Mathieu, Frankrike 6-3, 6-4, 6-2
Radu Albot, Moldova – Gastao Elias, Portugal 3-6, 6-2, 7-5, 6-4

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ute av Beijing

Ute av Beijing

Casper Ruud leverte topptennis, men det var likevel ikke nok til å slå det spanske vidunderet Carlos Alcaraz.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv