– Den ultimate mester må også vinne på gress

av | 23 juni, 2016 - 17:22 | Grand Slam, Internasjonalt, Wimbledon

Tradisjonsrike Wimbledon nærmer seg med stormskritt. Tennisekspert Christer Francke mener turneringen er den gjeveste man kan vinne av Grand Slam-turneringene.

Tradisjonsrike Wimbledon nærmer seg med stormskritt. Tennisekspert Christer Francke mener turneringen er den gjeveste man kan vinne av Grand Slam-turneringene.
Wimbledon, som starter mandag, er av sin helt egen unike art. Det er den eneste av de fire Grand Slam-turneringene som går på gress, og avslutter den korte gressesongen på rundt en måned. Selv om tennisspillerne knapt spiller på underlaget annet enn i juni, står det høyt hos de aller fleste å vinne i London.
-Den ultimate champion klarer også å vinne på gress, ikke bare hard court og grus, som det spilles mest på. Det er en helt annen tennis på gress, helt andre spillere som kan vinne, selv om de beste ofte vinner likevel, siden det går over fem sett, forklarer Eurosports ekspert Francke til Tennis-Norge.
Novak Djokovic har vunnet Wimbledon de to siste årene, men Roger Federer er kongen i turneringene av de aktive spillerne nå. Francke mener mange kan gå helt til topps i år, nettopp på grunn av at det er så stort å vinne.
-Historisk sett er det størst prestisje i å vinne Wimbledon. Alle Grand Slam-turneringene er store å vinne i seg selv, men Wimbledon har så stor prestisje, det regnes som den gjeveste å vinne av Grand Slam-turneringene, og det har ikke noe med gresset å gjøre, mener Francke.
Tradisjon
Den store tennisturneringen i England holder fast ved det gamle. Arrangøren har blant annet bestemt kleskoden.
-Det handler om kleskoden, alt er hvitt, det handler man har holdt ved det gamle. Det er nesten slik at de vil at man skal spille med treracket, man må tilbake i tid der, og de har holdt ved mye av den opprinnelige tennisen. Noen mener det er for konservativt, mens andre mener det er bra at de har gjort det, sier Francke.
Også gresset gjør selvsagt Wimbledon spesielt. Australian Open gikk på gress i starten, men i de senere årene har man byttet til hard court. Dermed er det kun i England man kan bli Grand Slam-vinner på gress.
-Gresstennis er en helt annen type spill, med kortere dueller, mye serving, og det innbyr til den klassiske tennisen med mye slicing og volleyer, slik det var i starten i de landene som begynte med tennis på gress, sier Francke.
Største i Norge
I Norge er det ingen tvil om at Wimbledon er den største turneringen i tennissirkuset. Det var turneringen som først ble vist på TV, og de aller fleste i den voksne generasjonen husker Björn Borgs herjinger på gresset i den engelske hovedstaden.
-Tradisjoner er viktig. I Norge og flere andre land er det Wimbledon som er den første Grand Slam som ble sendt på TV. Derfor er den blitt lagt merke til oppover årene, og folk husker det som den største Grand Slam-turneringen, sier Francke.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norsk involvering i ATP finale

Norsk involvering i ATP finale

Karl Adrian Nørstenæs er en del av Team Roman Safiullin som på tirsdag spiller sin første ATP finale – motstander er Alexander Zverev.

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv