Mot norsk duell i Sverige

av | 15 mai, 2016 - 20:22 | Casper Ruud, Malene Helgø, Melanie Stokke, Norsk

Hvis både Astrid Wanja Brune Olsen og Melanie Stokke vinner første runde i 10.000-dollarsturneringen i Bastad, møtes de to norske jentene i andre runde.

Melanie Stokke

Melanie Stokke spiller første runde i Bastad mandag. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.


Hvis både Astrid Wanja Brune Olsen og Melanie Stokke vinner første runde i 10.000-dollarsturneringen i Bastad, møtes de to norske jentene i andre runde.
Og det er langt fra usannsynlig. Stokke møter 16 år gamle Jaeda Daniel fra USA, som ble slått av nettopp Brune Olsen i forrige uke og er ranket på 631.-plass i verden. Normalt sett vil ikke Stokke, som spilte i Bol i forrige uke og røk ut i første runde, ha noen problemer med å ta seg videre mot den amerikanske jenta.
Det er mer usikkert om Brune Olsen tar seg videre. 16-åringen er uerfaren på seniornivå, men viste gode form i forrige uke da hun tok seg til kvartfinalen i Bastad-turneringen. Furuset-jenta kvalifiserte seg for turneringen lørdag, og møter Adna Sofradzija, som også måtte kvalifisere seg, i første runde. Både Stokke og Brune Olsen spiller mandag.
Juniorturnering i Italia
Grade A-turneringen Trofeo Bonfiglio i Italia bruker både Malene Helgø og Casper Ruud til oppkjøring for French Open. Både jente- og gutteklassen er det svært høyt nivå på. Flere av favorittene i Frankrike stiller også denne uken.
Ruud kan få motstand fra overmannen fra lørdagens finale i Futures-turneringen i Italia, Stefanos Tsitsipas. Høyest trolig møtes duoen til ny duell i semifinalen – begge har trolig en relativt enkel vei til siste runde før finalen.
Den norske 17-åringen møter Alexei Popyrin fra Australia i første runde, en motstander han trolig må være på tå hev mot. Australieren kommer rett fra seier i Grade 1-turneringen Torneo Internazionale og nærmer seg toppen av juniorrankingen. På seniornivå står 16-åringen kun med en kvalifiseringsseier.
Helgø mot sveitser
Furuset-jenta Malene Helgø kan ha vært heldig med sin trekning og møter en spiller fra kvalifiseringen i første runde, Ylena In Albon fra Sveits, men hun har gjort det bra de siste ukene.  Norgesmesteren burde klare å ta seg til andre runde, men virker å slite litt med formen. I forrige ukes turnering i Bastad ble hun noe overraskende knust hele 1-6, 1-6 av Andrea Raaholt.
Ludvik Fjeldstad spilte søndag andre kvalifiseringsrunde til Futures-turneringen i Kroatia. Unggutten røk 0-6 for Daniel Nolan i første sett, før han trakk seg.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv