Casper Ruud

Casper Ruud tapte Challenger-finalen i Braga

Casper Ruud så ut til å gå på en skikkelig smell, men kom nesten tilbake i Challenger-finalen mot Pedro Sousa.

Casper Ruud så ut til å gå på en skikkelig smell, men kom nesten tilbake i Challenger-finalen mot Pedro Sousa.

Akkurat som i Challenger-finalen i Francavilla mot Gianluigi Quinzi for to uker siden fikk Ruud en grusom start på kampen. Denne gangen var derimot Ruud nære ved å snu kampen og ta sin første Challenger-tittel siden seieren og gjennombruddet i Sevilla i september 2016, men tapte til slutt.

Som i Francavilla, møtte nordmannen i søndagens finale en spiller med publikum i ryggen. Motstander Pedro Sousa er nummer 144 på ATP-rankingen med en 102.-plass som besteplassering i karrieren. I 2017 vant portugiseren tre Challenger-turneringer, og hjemmehåpet var virkelig i fyr og flamme fra start av i Braga.

Elendig start
Det første settet start ikke bra for Ruud. Unggutten ble brutt til 0-1 umiddelbart etter en rotete start med blant annet en dobbeltfeil. Nordmannen fortsatte settet med god defensiv jobbing, men fikk lite uttelling, og ble også brutt til 0-3.

Ruud havnet etter hvert i villrede – Sousa gjorde knapt en feil og fikk sendt ballen tilbake ved nærmest en hver anledning. Ofte endte det med at Ruud ble utålmodig og gjorde feil eller en utrolig vinner fra Sousa. Det første settet endte hele 0-6 mot en svært god motstander.

Det andre settet fortsatte på verst tenkelig vis. Nordmannen ble igjen brutt på første forsøk og havnet under 0-2, men så snudde kampen. Ruud holdt sitt første servegame og klarte deretter å spille seg til tre breakballer. På det andre forsøket utlignet unggutten til 2-2. I påfølgende servegame holdt Ruud blankt, og Snarøya-gutten var tilbake i kampen for fullt.

Settet fortsatte med et lite overtak til Ruud, men Sousa klarte å holde sitt neste servegame. På 4-3 spilte Ruud derimot seg til 40-30 og breakmulighet. Sousa avverget den første muligheten, men fikk to nye breakballer mot seg på deuce. På forsøk nummer to brøt Ruud og servet deretter inn settet til 6-3.

Det tredje settet ble svært jevnt og spennende. Ruud startet settet best og hadde muligheten til å bryte på 0-0, men Sousa avverget forsøket. På 2-2 fikk Ruud en ny breakball, og denne gangen gikk han opp i 3-2. Sousa brøt derimot tilbake med en gang, og det stod 3-3. Sousa holdt påfølgende game og fikk deretter to breakballer. Ruud reddet begge, men Sousa fikk en ny mulighet på deuce og gikk opp i 5-3. Så servet han kampen inn med et blankt game til 6-3 i avgjørende sett.

Brown neste
Finaleplassen i Braga gir Ruud 48 ATP-poeng. Med seier ville han fått 80 nye ATP-poeng  Andreplassen gir en klatring på verdensrankingen fra 174.-plass til 153.-plass.

Ruud skal allerede i aksjon igjen en av de kommende dagene. Da spiller han Challenger-turneringen i Heilbronn og møter den tyske underholderen Dustin Brown. Det nordmannens siste turnering før Roland Garros-kvalifiseringen.

PS: Les om Roger Federers neste mål, at Casper Ruud er sikker på topp 100-plassering, Caroline Wozniacki ble historisk og Grigor Dimitrov i den nyeste utgaven av magasinet Tennis-Norge.

Det koster 350 kroner + frakt for et abonnement på de fire utgavene i 2018 eller 99 kroner + frakt for et blad. Bestill magasinet Tennis-Norge her (eller send en mail til abonnement@tennis-norge.com):

Navn:

E-mail:

Adresse:

Postnummer og poststed:

Abonnement eller antall blad

 

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788