Dette trofeet har Rafael Nadal løftet 11 ganger tidligere – på søndag var det Casper Ruud sin tur. Foto: TV2 Play.

Ny milepæl

av | 21 april, 2024 - 17:42 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud vant Barcelona Open - hans første tittel i kategorien ATP 500.
Casper Ruud – Stefanos Tsitsipas: 2-0 (7-5, 6-3)

‘250 forbannelsen’ er brutt!

Casper Ruud ankom søndagens Barcelona finale med 10 titler på CV’en, alle i kategorien ATP 250 hvorav ni på grus og en på hardcourt.

Men etter å ha spilt en forrykende finale og levert en av sine beste kamper på lenge, fikk nordmannen revansjert forrige ukes finaletap i Monte Carlo og slo Stefanos Tsitsipas i strake sett.

Boksen til Casper Ruud slipper jubelen løs i Barcelona. Foto: TV2 Play.

Viktig tittel

Dette var en symbolsk og moralsk veldig viktig seier ettersom han for første gang i karrieren vinner en tittel i kategorien ATP 500, som betyr at han kvitter seg med 250-stempelet.

I prosessen skriver Ruud mer norsk idrettshistorie. Ingen nordmann hadde noensinne vunnet en ATP tittel før Ruud vant sin første i Argentina Open i 2020.

Tittelen legger seg som et naturlig trappetrinn for neste milepæl; å ta en stor tittel. For det må presiseres at en ATP 500 fortsatt ikke regnes som en stor tittel. De starter på Masters, inkluderer ATP Finals før kronjuvelen i tennis; Grand Slams.

Ubehagelig start

Finalen fikk en ekkel start med en dobbel-feil av Ruud hvoretter han ble brutt i åpningsgamet.

Det tok derimot ikke lang tid før det ble veldig kjekt å være norsk tennisfan. Ruud fant rytmen – nivået steg i takt med selvtilliten.

Først tok nordmannen tilbake bruddet før han brøt inn til sett-seier da Tsitsipas skulle serve på 5-6.

I det andre settet ‘forsvant’ grekeren gradvis og det var var Ruud som styrte spillet. Nordmannen brøt Tsitsipas en gang, men var nære å dobbel-bryte før han til slutt servet inn settet 6-3 og tittelen i Barcelona.

Utenom de 500 poengene, mottar Ruud 5,3 millioner kroner. Han beholder sjetteplassen på verdensrankingen og er nummer tre på Racet til ATP Finals i Torino.

Casper Ruud er nå den spilleren med flest kamp-seiere så langt i 2024 med 26.

Casper Ruud og Stefanos Tsitsipas er nå det heteste grus-rivaleriet på touren etter to finaler på to uker; først i Monte Carlo – og så i Barcelona. Foto: TV2 Play.

Madrid neste

Neste stopp på ATP touren er Madrid Open, som starter på onsdag. Fra og med i fjor har Madrid vært en syv runder/12 dager kombinert Masters og WTA 1000 turnering hvor alle 32 seeds mottar bye – som betyr at 96 spillere starter.

Trekningen er ikke ute enda.

Tittelen glapp for Eikeri

Ulrikke Eikeri og makker Ingrid Neel tapte finalen i WTA 500 turneringen Tennis Grand Prix i Stuttgart. For prestasjonen ligger Eikeri an til å klatre til 26. plass på verdensrankingen i doubles på mandag. Det vil isåfall være tre plasser opp fra forrige bestenotering.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Trening gir bedre liv

Trening gir bedre liv

Ny global studie viser sammenheng mellom regelmessig trening i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv