Nicolai Budkov Kjær slipper jubelen løs etter å ha vunnet det andre settet på tie-break. Foto: Discovery+.

Snuoperasjon rett inn i semifinalen

av | 25 januar, 2024 - 04:51 | Australian Open, Internasjonalt, Nicolai Kjær

Det norske supertalentet Nicolai Budkov Kjær vant kvartfinalen i Australian Open Junior.

Nicolai Budkov Kjær – Kaylan Bigun: 2-1 (3-6, 7-6(2), 6-2)

Drømmen om en Grand Slam Junior så ut til å glippe da den norske 17 åringen lå under med et sett og et brudd i det andre settet – men Bygdøygutten er ikke verdenes sjette beste Junior-spiller for ingenting.

Tenåringen brøt umiddelbart tilbake og tok det andre settet til tie-break hvor han pulveriserte den amerikanske motstanderen; jevngamle Kaylan Bigun fra USA, rangert nummer 9 i verden som Junior – og nummer 1645 på ATP rankingen.

Den amerikanske 17 åringen Kaylan Bigun er nummer 9 i verden på Junior-rankingen. Foto: Discovery+.

I det tredje settet fortsatte den norske tenåringen å utnytte momentumet og fikk inn et tidlig brudd – for så å ta nok et brudd for total kontroll før han servet inn det tredje settet til 6-2 og kampen 2-1 og en plass i semifinalen.

Kaylan Bigun var seedet nummer fem i turneringen. Nicolai Budkov Kjær er nummer to og papir-favoritt til å vinne turneringen.

Tøff semifinale

I semifinalen venter fjerde seed Rei Sakamoto, en 17 år gammel og 1.93 høy japaner som er nummer 7 på Junior-rankingen og ATP ranket som nummer 949 i verden.

Rei Sakamoto er Kjær sin motstander i semifinalen. Foto: ITF.

Kjær og Sakamoto er de høyest rangerte gjenværende spillerne. Således vil deres semifinale være en papir-moralsk finale. Over på andre siden av tablået er høyeste rangerte gjenværende spiller 16. seed Hayden Jones fra Australia.

Budkov Kjær og hans tsjekkiske makker tapte i kvartfinalen og er ute av doubles, noe som gir Kjær mulighet til å fokusere 100% på singel.

Følg Nicolai Budkov Kjær sin semifinale (og forhåpentligvis finale) på streaming-tjenesten Discovery+.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv